Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter

55 millioner. Det er summen den bergenske milliardæren Trond Mohn har hjulpet Tromsø IL med igjennom de siste årene. Man skulle tro at støtten til klubben ville stoppe ettersom TIL har slitt med økonomien tross dette, men den gang ei.Trond Mohn, æresmedlem nummer 10 million i Isberget Supporterklubb, æresmedlem i Tromsø Idrettslag, er nå også eier av deler av Alfheim Stadion.

Måtte flytte ut i brakker

Dette ble klart i går. Etter å ha slitt såpass med økonomien i vinter måtte klubben flytte all drift ut i brakker utenfor stadion. Men etter å ha tenkt seg om i 30 minutter så bestemte altså denne hedersmannen seg for å kjøpe de samme delene av stadion som TIL måtte flytte ut av.

TIL får på toppen av det hele leie områdene tilbake igjen på livstid for den nette sum av 1 krone per år, noe man aldri kunne forvente.

Dette viser at Mohn elsker klubben og ønsker at byen skal ha et eliteserielag å regne med.

Nå er det ikke sagt at klubben returnerer inn på stadion igjen, men muligheten er der. Når man i tillegg kan leie ut areal som man selv ønsker det og 50 prosent av inntektene kan gå rett i klubbkassa til fri drift så vil det uten tvil lette klubbens økonomi.

Supportere i vest

Jeg var så heldig å få møte Mohn for noen år siden. Mannen er genuint interessert i fotball og var veldig glad for at fansen stilte opp og det lyste i øynene hans når det ble snakk om hvor glade vi var i TIL, han var nemlig helt på linje med oss.

Bergenseren kom attpåtil med et forslag til oss og det ble delvis realitet et par år senere, nemlig stiftelsen av en avdeling for TIL-supportere på Vestlandet.

Når man vet at pengene til Mohn har gjort alt fra å redde klubben fra å gå konkurs til å hjelpe ungdomssatsingen via å kjøpe nytt kunstgress og at han har attpåtil bidratt stort til samfunnet i Tromsø med å blant annet gi flere hundre millioner til Universitetssykehuset i Nord-Norge, så snakker vi om en fantastisk person med et vanvittig hjerte.

Få mannen på sokkel

Tromsø IL, min kjære klubb, få vår æresupporter og redningsmann på sokkel snarest. Han fortjener en egen statue utenfor Alfheim.

Trond Mohn, en hedersmann av dimensjoner.

På vegne av alle supportere, tusen hjertelig takk for alt.