Arne J. Johnsen

Det er gått en dag siden det skuffende og fortjente tapet mot Viking i Stavanger. For så vidt et forventet tap ettersom TILs historie i Stavanger er temmelig forferdelig. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Vi fikk se ett fantastisk mål av Gjermund Åsen da han dundret den i krysset og med litt flaks kunne vi kanskje ranet med oss et poeng hjem til nord ettersom «gutan» tidvis var med i matchen.

Enklere å score enn å skjære brød

Men det som er samtaleemnet etter kampen er den hårreisende tabben til Benny Lekström.

Totalt upresset sendte han ballen i beina til Veton Berisha og rogalendingen som knapt vet hvor målene står på en fotballbane fikk en oppgave enklere enn å skjære opp en skive brød med å sette ballen i mål.

Allerede på høsten i 2013 så man tegnene. Og på høsten i 2014 da, TILs form var nedadgående, så man det det på nytt. Og jeg har sagt det et utall ganger og fått så ørene flagret av mine medsupportere.

Vel, nå er det nok og jeg sier det igjen: Benny Lekström er ikke god nok til å være førstevalg i Tromsø.

Nå skulle han vel egentlig ikke være det i år, men all den tid Gudmund Kongshavn har vært skadet har det selvsagt vært naturlig at han ble det. Jeg uttrykte min bekymring for det før sesongstart med god grunn.

TIL har sluppet inn fire mål i år, tre av målene kan settes på svenskens kappe. I seriepremieren mot Sarpsborg var han meget passiv da ballen kom mot ham fordi han var mer opptatt av å rope på dommeren, og på frispark — som korrekt nok ikke ble dømt.

Gi Heigre sjansen

I Stavanger var det svak kommunikasjon mellom han og stopper Magnar Ødegaard som endte i et selvmål. Og han sto i tillegg feil da innlegget ble slått på 1-0. Også er det den katastrofale tabben på 2-1. Dette betyr ikke at Benny ikke har gjort gode redninger, men hans feil er på sett og vis det som har kostet oss potensielle poeng i serieåpningen. Og det er synd, for er det en person jeg liker, så er det Benny. Alltid et smil på lur og bryr seg om klubben.

Pål Vestly Heigre (t.v.) i kamp for Start, der han var på lån sist høst, mot Vålerenga på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix

Men nå må du våkne Steinar Nilsen, vi kan ikke leve med at folk spiller fordi de fortjener det på grunn av hierarki innad i klubben. Spillerne må være på banen fordi at de fortjener det og for tiden fortjener ikke Lekström å være vår sisteskanse.

Om ikke Kongshavn er frisk til neste søndag så må Pål Vestly Heigre få sjansen.

Jeg innrømmer at jeg ikke kjenner all verden til spilleren vi har lånt inn fra nettopp gårsdagens motstander, men her må ting endres.

Og det allerede neste søndag.