Atle Jan Larsen, Tromsø-supporter.

Nyopprykkede lag får du ofte poeng i første serierunde. Slik gikk det med Mjøndalen og Sandefjord. Vi – «gutan fra nord» – tapte for Sarpsborg 08. Utgangspunktet var likt, men gjennomføringen forskjellig. Endringer presser seg frem.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Mjøndalen og Sandefjord fremsto som ydmyke i forkant av sine kamper. De hadde full innsats, og ingenting å tape. Naturlig nok, breiale som TIL— supportere kan være, forventet vi en grei seier, på hjemmebane, mot sarpingene. Alle vet at slik gikk det ikke. 0-1 ble resultatet.

Et lag uten en plan

Tromsø fremsto som et lag uten plan, spilte mot normalt mye langt. Og innsatsen som må ligge i bunnen, manglet totalt. Slik vinner du ikke fotballkamper.

En spilleplan og innsatsen må på plass til neste runde mot Viking, ellers vil vi stå med en smultring etter to runder. Resultatet av det er null selvtillit og høye skuldre som kan bli umulig å få ned.

Før seriestart ble TIL tippet midt på tabellen. Ja, noen faktisk så høyt som topp tre.

Glem drømmene. Tromsø vil komme til å kjempe blant de seks siste på tabellen. Trenerne Steinar Nilsen og Bård Flovik bør, når planene for de neste serierundene skal legges, tenke tanken at vi er et bunnlag. Det betyr at de må få gutta til å sloss for poengene.

Keeperbytte

Vi har ikke så mye mer å ta av når det gjelder spillere. De som startet sist mot Sarpsborg 08, er stort sett de vi må stole på. Det er disse som må finne frem innsatsen og gå i krigen.

Likevel bør Nilsen og Flovik allerede nå vurdere om keeper Benny Lekstrøm bør benkes. Det vil gi plass til unge Pål Vestly Heigre, på utlån fra Viking. Lekstrøm fremsto som usikker mot Sarpsborg 08, og vi kan vinne på å gi Heigre sjansen til førstekeeper Gudmund Kongshavn er klar for spill etter skade.

Heigre har aldersbestemte landskamper og det å slippe til en ung keeper med pågangsmot kan vise seg på bli en suksess.

Drage må ut

Jonas Johansen, som startet på benken mot Sarpsborg 08, kan være et alternativ på midtbanen. Ut med Thomas Drage. Johansen, har den styrken og innsatsen som Drage ofte mangler, når krigen skal vinnes.

Får TIL på plass innsatsen og et par endringer i elleveren, vil Viking få problemer søndag ettermiddag. Det må til, for som TIL-supporter, bosatt i Oslo, ønsker jeg ikke å oppleve en ny søndag hvor Tromsø taper og Vålerenga vinner.

Det er pyton!