Siden Martin Ødegaard kom inn i norsk fotball som et stjerneskudd for halvannet år siden, har medietrykket på ham vært enormt.

Etter strålende prestasjoner for Strømsgodset i eliteserien endte han opp i Real Madrid, og nå følges situasjonen hans i den spanske klubben tett i de fleste norske mediehus.

Så du denne?

— Hardt for en 17-åring

Kanskje for tett, vil noe mene. Markus Henriksen, Martin Ødegaards lagkamerat på det norske landslaget, forklarer det slik til nederlandske Elf Voetbal:

— Martin trenger tid, men avisene er allerede fulle med stoff om ham. De følger ham overalt. Til og med på toalettet. I Norge håper alle at han blir for oss det Zlatan er for Sverige. Det er hardt for en 17-åring, sier Henriksen til avisen.

Henriksen opplever selv stor suksess i utlandet. I sin klubb AZ Alkmaar nyter han stor tillit, og har sju mål på 15 kamper i Eredivisie denne sesongen.

— Et unikt talent

Trønderen var også en viktig brikke i det norske landslaget i høst, da man ikke klarte å ta seg videre til EM-sluttspillet i Frankrike. Henriksen scoret for Norge, men scoret også et selvmål i bortemøtet med Ungarn i playoffen.

Henriksen sier forventningene til Ødegaard i Norge er skyhøye:

— Martin er et unikt talent. Men han er altfor ung til å gjøre det alle forventer av ham, sier Henriksen i intervjuet.

Spekulasjonene om hvor Martin Ødegaard skal spille fotball neste år fortsetter med uforminsket styrke. BBC publiserte onsdag en liste over mulige overganger som kan skje i januar-vinduet. Et av navnene der er Martin Ødegaard, som avisen linker til Celtic, Rayo Vallecano og Getafe.

— Trenger minutter

— Det norske stjerneskuddet har slitt med å gjøre inntrykk på Rafael Benítez denne sesongen, og tenåringen trenger minutter for å fortsette utviklingen. Et lån er mer sannsynlig enn en permanent overgang, skriver BBC.

Getafe som mulig ny klubb for 17-åringen fra Drammen har også vært nevnt i den spanske avisen AS. Den spanske avisen hevdet tidligere i romjula at Getafe har forhørt seg om mulighetene for å signere talentet.

Og for orden skyld: Ifølge søketjenesten Retriever, dukket navnet Martin Ødegaard opp i 2881 artikler i norske aviser i 2015.