Tre poeng var sårt tiltrengt for en presset Real Madrid-trener Rafael Benitez. Han brukte pressekonferansen før kampen mot Real Sociedad til å ta et oppgjør med media, som har spekulert i Benitez' avgang etter varierende resultater.

Rafael Benitez forstår ikke kritikken mot seg. Foto: NTB scanpix

– Det er klart for meg at det pågår en kampanje mot klubbpresident Florentino Pérez, mot Real Madrid og mot treneren i Real Madrid, sa Benitez.– Vi er kvalifisert for Champions League og er to poeng bak ligalederen, sukket han.

FAKTA: Real Madrid – Real Sociedad 3-1 (1-0) Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (str. 42), 1-1 Bruma (49), 2-1 Ronaldo (67), 3-1 Lucas Vazquez (86).

69.896 tilskuere.

Himmelhøyt over

Mot et Real Sociedad-lag plassert på nedre halvdel av tabellen var kun tre poeng godt nok. Det ville holde til foreløpig tabelltopp.

Og det så lyst ut da Real Madrid fikk straffespark etter 23 minutter. Det var for øvrig en straffe som hjemmelaget aldri skulle hatt — Karim Benzema så ut til å filme seg til straffespark ved å kaste seg i feltet. Kanskje var det rettferdigheten som seiret, for vanligvis så scoringssikre Cristiano Ronaldo satte forsøket fra ellevemeteren himmelhøyt over.

Etter først å ha bommet på straffespark reddet Cristiano Ronaldo seg inn igjen med to scoringer. Foto: NTB scanpix

Ronaldo fikk et nytt forsøk fra straffemerket like før pause. Gareth Bale skaffet straffe nummer to da han la inn fra høyre. Ballen traff beinet til en Sociedad-spiller og spratt opp i hånden. Igjen var bortelaget oppgitt på dommeren, og kanskje hadde de grunn til det.På andre forsøk var Ronaldo kaldere i toppen. Han satte ballen til høyre — keeper var etter den, men klarte ikke å hindre 1-0-ledelse til Real Madrid ved pause.

Real kalddusj

Real Sociedad ga hjemmefansen en skikkelig kalddusj kun tre minutter ut i den andre omgangen. Innbytter Bruma knallet til fra hjørnet av 16-meteren, og ballen føk i krysset bak Keylor Navas. En herlig scoring.

Nå sto det 1-1, og Sociedad hadde flere sjanser til å ta ledelsen etterpå. Trolig skulle bortelaget også hatt et straffespark.

Men Real Madrid har Ronaldo, og hans 2-1-scoring etter 67 minutter var et aldri så lite kunstverk. Hjemmelaget hadde corner, og fra rundt 14 meter banket portugiseren ballen i mål på volley.

Det endte 3-1 på Santiago Bernabeu etter at Lucas Vazquez trygget seieren fire minutter før slutt.

Atletico og Barca vant også

Atletico Madrid slet lenge borte mot Rayo Vallecano. 88 minutter skulle det ta før noen av lagene fikk ballen i mål, og det var Angel Correa som sendte Atletico i ledelsen. Antoine Griezmann la på til 2-0 like etter.

Det sendte Atletico Madrid opp i en foreløpig tabelltopp med 38 poeng, to foran Real Madrid.

Barcelona tok tilbake tabelltoppen da de slo Real Betis 4-0 senere på kvelden. Et selvmål samt scoringer av Lionel Messi og Luis Suarez (2) sørget for det.

Barcelona har også 38 poeng, men har en kamp mindre spilt enn både Atletico Madrid og Real Madrid.