ROSENBORG — KARABÜKSPOR 1-1 (1-1 sammenlagt, Karabükspor videre på bortemålsregelen)

Lerkendal (Adressa.no): I solfylte Trondheim var det i kveld duket for returoppgjøret i tredje kvalifiseringsrunde i Europaligaen mellom Rosenborg og Karabükspor. Første kamp endte 0-0 etter beintøff defensiv jobbing, og i kveldens kamp måtte trønderne vinne for å gå videre til fjerde og siste kvalikrunde.

Med beinhard jobbing bakover og saftige kontringer styrte Rosenborg kampen i første omgang, og i andre var de dominerende. Men etter å ha spilt 1-1 hjemme mot Karabükspor må de nøye seg med Eliteseriespill til høsten.

Drømmeåpning

Karabükspor fikk styre kampen innledningsvis, men det var Rosenborg som fikk kampens første sjanse. Den resulterte også til mål.

I det åttende minuttet fikk Jørgen Skjelvik ballen på venstrekanten. Han fikk to mann på seg, men brukte både fart og teknikk for å komme seg forbi Erdem Ögenc og Emre Güngor før han slo ballen inn til Pål Andre Helland, som fikk stå alene og banke ballen i mål.Etter scoringen fortsatte tyrkerne å holde på ballen, mens Rosenborg kjørte saftige kontringer som resulterte i et par cornere.

Karabükspor skapte ikke all verdens de første 20 minuttene, og det nærmeste tyrkeren kom var et skudd fra Ahmet Ilhan Özek som ble blokkert av Tore Reginiussen, og som endte i hjørnespark.

Utlignet

Det skulle ta hele 28 minutter før Karabükspor fikk sin første ordentlige sjanse. Tyrkerne gjorde en god cornervariant som endte med at den tidligere Rosenborg-spilleren Abdou Razack Traoré fikk stå helt alene i feltet, og fra skrått hold fyrte han løs, men ballen endte til side for den bortre stolpen.

Men seks minutter senere fikk Karabükspor ballen i mål. Tyrkerne kom til innlegg fra venstresiden, og spissen Kumbela stusset ballen i stolpen. Returen havnet rett i beina på Hakan Özmert som klinket ballen i nettaket utagbart for Lund Hansen. Dermed sto det 1-1 på Lerkendal.

Trykket på før pause

Etter Karabükspors utligning presset Rosenborg på i håp om å lede til pause. I det 39. minuttet tok Rosenborg en frekk cornervariant, der Selnæs slo ballen ut til Pål Andre Helland som sto utenfor 16-meteren. Kantspilleren fyrte løs, hvor ballen gikk via en Karabüksporspiller og like til side for mål. Corneren resulterte i ingenting.

Bortelaget var riktignok gode i gjenvinningsfasen, og Rosenborg slet litt med å få samhandlingen i det offensive spillet til å sitte. Første omgang ble en sjansefattig affære, og lagene kunne gå til pause med 1-1, og Karabükspor var foreløpig videre på bortemålsregelen.

Styrte kampen

Etter sidebytte gikk Rosenborg rett i strupen på Karabükspor. Trønderne var gode i gjenvinningsfasen, og styrte kampen fra a til å. Rosenborg skapte riktignok ikke de helt store sjansene, og var fremdeles litt sløve i pasningene foran mål. De sjansene trønderne skapte var som regel skudd fra utenfor 16-meteren.

Karabükspor la seg mer defensivt og flyttet ikke opp like mange menn i angrep som de gjorde i første omgang. De var meget kompakte bakover, og Rosenborg slet med å komme seg igjennom forsvarsmuren. Etter timen valgte Kåre Ingebrigtsen å gjøre endringer på topp. Ut gikk Riku Riski og inn kom Alexander Søderlund.

De siste 25 minuttene presset Rosenborg virkelig på, og Karabükspor la seg enda mer bakover. Rosenborg skapte flere halvsjanser, og i det 68. minuttet kunne fort Micke Dorsin ha sendt Rosenborg i føringen. Svensken headet ballen og den fikk en fin bue, og holdt på å gå inn i hjørnet bak Boy Waterman, men fikk fingrene på ballen.

Drøyde tiden

Karabükspor skapte ikke en eneste sjanse i andre omgang, og de benyttet enhver anledning til å dryge ut tiden. Rosenborg hadde mange innlegg, men de resulterte i få avslutninger.

De siste fem minuttene forsøkte Rosenborg å sette inn en sluttspurt, og flyttet opp så å si alle mann for å få en scoring. På overtid fikk Stefan Stranberg muligheten etter en corner. Headingen fra tre meter havnet imidlertid over mål. Rosenborg klarte ikke å skape de store sjansene i andre omgang, og dermed ebbet det ut med 1-1 på Lerkendal, og Karabükspor gikk videre på bortemålsregelen til stor frustrasjon blant Rosenborg-supporterne. Etter kampen snakket Reginiussen på seg sitt andre gule kort, og fikk dermed rødt kort.

Med det er Europaeventyret over for Rosenborg, og de må nå nøye seg med seriespill i høst.