Molde — Zarja Lugansk 1-2 (2-3 sammenlagt):

Molde (Rbnett): Det ble til slutt en helsvart aften for Vegard Forren og Molde da de tapte 1-2 hjemme mot Zorya Luhansk på Aker Stadion.

Alt så ut til å kunne gå veien da Molde fire minutter før slutt fikk straffespark på stillingen 1-1 i oppgjøret. Zorya-keeperen lå imidlertid langstrakt og reddet straffesparket fra Forren og bare to minutter senere forærte han ukrainerne den viktige bortescoringen da han satte et innlegg i eget mål.– Straffe skal være mål. Det er rett og slett for dårlig. Det blir litt for trygt, og da gir jeg keeper en mulighet. I tillegg er jeg sist på ballen på deres scoring. Jeg føler meg som en syndebukk, det er det ingen tvil om, sa Forren tilTV 2.

Tidlig kalddusj

Molde fikk den verst tenkelige starten i kampen. Det tok mindre enn to minutter før ballen lå bak Ørjan Nyland i buret. Singh ble brutt på midtbanen og Zorya kom på den første av mange overganger. Etter å ha lurt nevnte Singh tredde Oleksandr Karavayev ballen videre til Nikita Kamenyuka som fra sju-åtte meter enkelt plasserte ballen til venstre for Molde-keeperen.

Tor Ole Skulleruds menn virket etter dette usikre og uskjerpet. Spillet var preget av mange balltap og kontringer imot. Ukrainerne fant rom mellom både Toivio-Linnes og Forren-Flo, og skapte et par-tre kvalifiserte sjanser, men de fikk aldri ballen i nettet. Nyland bidro for at Molde fortsatt var inne i kampen med et par gode prestasjoner.

I det 16. spilleminutt trodde alle på Aker Stadion, inkludert speaker, at Fredrik Gulbrandsen hadde scoret for Molde. Angriperen ble spilt flott fri inne i boksen og skiskutt ballen i nærmeste hjørne, men linjedommeren hadde korrekt markert for offside. I de påfølgende minuttene fikk en god Mattias Moström seg et par sjanser til å score, men traff enten nettveggen eller en motspiller.

Rett før pause fikk Gulbrandsen sin revansje for det ugyldige målet. Schevchenko i Zorya-målet var på én av mange bærturer da han bommet på ballen i duell med MFK-angriperen. Ballen dalte dermed ned i føttene på Gulbrandsen som enkelt satte inn utlikningen til 1-1. ## Sjansesløseri

Det var et mye bedre Molde-lag som kom utpå banen til andre omgang. Zorya fikk færre overgangsmuligheter og hullene i forsvaret var dekket.

Etter ti minutter klønet keeper det til nok en gang for gjestene, men verken Gulbrandsen eller Pape Pate Diouf greide å få ballen i mål i det nærmest tomme buret.

Minuttene gikk og gikk i det kampen nærmet seg full tid, samtidig fikk Molde flere og større sjanser. Harmeet Singh og Moi fikk to gedigne sjanser hver de ti siste minuttene av ordinær tid, men Schevchenko fikk vist fram sine skuddstopper-egenskaper.

I det 86. spilleminutt bommet som kjent Forren fra ellevemeteren, før han satte gjorde kvelden svart med selvmålet. At Moi kopierte midtstopperen tre minutter på overtid, med et helt likt straffespark og påfølgende bom ble dermed bare en parentes. MFK er ute av Europa.

Molde – Zorja Lugansk (Ukraina) 1-2 (1-1), sammenlagt 2-3

Mål: 0-1 Nikita Kamenjuka (2), 1-1 Fredrik Gulbrandsen (43), 1-2 Vegard Forren (selvmål 89).

Dommer: Steven McLean, Skottland.

Gult kort: Nikola Ignjatijevic, Oleksander Grytsaj, Ruslan Malinovskij, Zeljko Ljubenovic, Zorja Lugansk.

Molde (4-4-2): Ørjan Håskjold Nyland – Martin Linnes, Joona Toivio, Vegard Forren, Per Ulrik Flo – Pape Paté Diouf (Mohamed Elyounoussi fra 63.), Harmeet Singh, Daniel Berg Hestad, Mattias Moström (Agnaldo fra 90.) – Fredrik Gulbrandsen (Tommy Høiland fra 73.), Daniel Chima Chukwu.