Azar Karadas hadde i sin kontrakt at dersom han spilte minst halvparten av kampene i fjor, så ville han få forlenget sin avtale med ett år. Det gjorde han til gagns. Karadas spilte 27 av 30 kamper for Brann i 1. divisjon i fjor.

Nå er det klart at Karadas har signert en ny kontrakt ut 2016-sesongen.

— Det er en veldig god følelse at dette endelig har ordnet seg. Det er alltid litt frem og tilbake når du forhandler kontrakt, men jeg var trygg på at vi skulle komme i mål. Vi har egentlig vært enige hele veien, sier Karadas.

- Veldig viktig spiller

Da BT snakket med trener Lars Arne Nilsen etter mandagens trening, var han en fornøyd mann. I fjor høst beskrev han Karadas som en av lagets viktigste spillere.

— Azar er en veldig viktig spiller for oss. Han har en spisskompetanse som vi hadde veldig god nytte av i året som var, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Karadas startet fem kamper, og ble byttet inn i 22 kamper i 1. divisjon. Derfor kan man trygt kalle ham superinnbytter, særlig ettersom han ofte var super da han kom inn og endret kampbildet med sin enorme duellkraft. Trener Nilsen ser for seg en lignende rolle for Karadas også kommende sesong.

— Azar forstår sin rolle, og skraper ikke på veggen om han ikke får spille så mye. Han har ikke kraft til å spille slik han gjør gjennom en hel kamp, sier Nilsen og viser til at Karadas er 34 år.

- Vil spille mest mulig

Karadas er på vei tilbake fra en ankeloperasjon, men regner med å være tilbake på fotballbanen når Brann reiser til USA senere denne måneden. Da ønsker han å kjempe om en fast plass på laget, og vil ikke først og fremst være superinnbytter.

— Jeg vil spille mest mulig, og regner med å være med å konkurrere for fullt når jeg er tilbake i trening, sier Karadas, og legger til:

— Samtidig skjønner jeg at den rolle jeg hadde i fjor fungerte godt både for meg og laget. Likevel, jeg ønsker å spille, sier Karadas.

Eidaren har levd et langt fotballiv i klubber som Brann, Rosenborg, Benfica, Portsmouth, Kaiserslautern og Kasimpasa. Likevel, han ser ikke på den kommende sesongen som hans siste på banen.

— Jeg tar ett år om gangen, men jeg tenker ikke slik. Jeg trives veldig godt med å gå på trening, er mer sulten enn noen gang og er fortsatt lysten på å oppleve ting som spiller, sier Karadas.

Som en far for de unge spillerne

Av trener Nilsen blir Karadas beskrevet som en viktig figur i garderoben og som en far for mange av de unge spillerne. Det ansvaret motiverer Karadas.

— Jeg har fått et ansvar utenfor laget og det trives jeg med. Jeg har vært med lenge og kan ha visse ting å fortelle til de yngre spillerne i laget, sier Karadas.

Han gleder seg til å komme i gang med trening igjen, og sier de kommende ukene frem mot seriestart borte mot Strømsgodset 11. mars blir viktige.

— Det viktigste nå blir at laget får en god treningsvinter med mange spillere på trening. Vi skal opp et nivå kommende sesong når vi skal møte lag som Rosenborg og Molde. Men vi må først og fremst konsentrere oss om oss selv, sier Karadas.