BRANN STADION: Brannhar sikret seg to nye spillere, som ble presentert fredag.

Det dreier seg om den danske angriperen Mads Hvilsom(23) og den finske forsvareren Dani Hatakka (21).

Hvilsom kommer fra den tyske klubben Eintracht Braunschweig, mens Hatakka kommer fra klubben KuPS i hjemlandet.

— I livet må du ta noen store beslutninger du må tenke på, men da jeg hørte fra Brann var det vanskelig å si nei. Jeg er veldig glad for å få muligheten til å spille her. Du ser på Stadion at dette er en virkelig stor klubb. Alt virker perfekt her , sier Hvilsom til BT

- Jeg er en ung, ambisiøs spiller som ønsker å nå så langt som mulig. Jeg har utviklet meg hvert år og for meg var det på tide med et nytt steg. Da muligheten i Brann dukket opp, nølte jeg ikke. Jeg tror jeg vil kunne hjelpe laget til å komme tilbake dit de hører hjemme, som et av topplagene i Norge , sier Hatakka.

Treårskontrakt og langtidslån

Branns har vært interessert i finnen i mange måneder. Allerede i september ble Hatakka bevisst på at klubben fulgte med ham. Kontrakten hans i Finland var i ferd med å løpe ut, noe som ga Brann åpning for å hente ham.

Duoen møtte pressen på Stadion fredag ettermiddag. Hatakka har skrevet en treårskontrakt med Brann, mens Hvilsom kommer til Bergen på en langtids låneavtale - til sommeren 2017. I danskens tilfelle har Brann også sikret seg opsjon på kjøp.

Her kan du bli kjent med Branns nye spanske trener

Bare Pusic scoret flere i Danmark

23 år gamle Hvilsom scoret 16 mål i den danske toppdivisjonen i 2014-15-sesongen for Hobro. Etter den suksessen gikk han til Tyskland. Det ble ingen suksess, og han endte med fem kamper og ingen mål i 2. Bundesliga.

Noen år tidligere, våren 2009, ble Hvilsom tidenes yngste debutant i Danmarks toppserie, 16 år gammel.

Hatakka er en spiller som er mest brukt som høyreback, men som også kan spille midtstopper. Ifølge Brann har han mer enn 70 kamper i den finske toppdivisjonen.

- Disse to spillerne har vi sett på lenge, og det har vært vanskelig å få tak i dem frem til nå, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Han sier Brann-ledelsen lenge så på det å hente Hvilsom som en umulighet. Agent Stig Lillejord skal ha vært sentral i arbeidet med å få det til, og sportssjefen takket Lillejord for innsatsen fra podiet.

Branns trener, Lars Arne Nilsen, var også til stede på pressekonferansen.

— Dette er to veldig gode fotballspillere, og jeg er glad for at vi har fått tak i dem. Det at de er på plass før vi reiser på treningsleir til USA er veldig viktig, sier Nilsen.

Her er Brann-trenerens krav til Huseklepp

Tjærnås: - Herlig

Branns speider, Lars Tjærnås, er sentral i klubbens overgangsarbeid. Han kommenterer de nye spillerne på Twitter fredag ettermiddag.

— Velkommen til Brann, Mads Hvilsom. Godt for en danske å se fjelltopper. Godt for klubben at han er på plass. Velkommen også til Dani Hatakka. Finsk høyreback og U21-spiller som det er herlig å ha klar, skriver Tjærnås.