Med tre scoringer på de fire siste kampene er John Arne Riise en av formspillerne i Serie A. Foto: ALESSANDRO GAROFALO

— Jeg har fått med meg at han har rukket å bli veldig populær. Det ser ut til at han har vokst både på og utenfor banen, sier Egil Drillo Olsen til et samlet pressekorps på Ullevaal Stadion.

Drillo var selv på plass og så Riise og Roma slå Chievo i starten av januar, og har latt seg begeistre av rødluggens storspill den seneste tiden.

— Han er god og dristig offensivt. Derfor er det ikke overraskende at han scorer mye mål. Derimot hadde jeg ikke forventet at han skulle gjøre det så bra. Han har vært fenomenal, sier Drillo.

Web-TV:

- Er Riise aktuell for en kantrolle på landslaget?

— Han er aktuell, for John Arne vil fungere godt også på kanten i den formen han er nå. Samtidig kan det hende at gjennomslagskraften hans er enda større fra backplass hvor han kommer bakfra.

Knut Olav Rinderøy er foreløpig utelatt fra landslagets privatlandskamp mot Slovakia. Det betyr at det er nærliggende å tro at landslagstreneren har bestemt seg for å satse på Riise på venstrebacken.

Konstellasjonen Rindarøy/Riise har for øvrig blitt matchet til sammen 45 minutter tidligere. Det gikk «sånn ok», ifølge assisterende landslagssjef, Ola By Rise.

Statistikksenter Serie A:

Vil møte Portugal og Danmark i høst

8.mars møtes landslagssjefene i København, for å diskutere kampoppsettet til EM-kvalifiseringen

- Jeg ser helst at vi kan møte Portugal og Danmark så snart som mulig etter VM, men det vet jeg de ikke ønsker , sier Drillo.

Landslagssjefen mener det ideelle ville vært å få henholdsvis én bortekamp og én hjemmekamp allerede i høst mot de VM-klare nasjonene.

- Portugal i åpningskampen hadde vært det beste. Men det ligger an til å bli en tøff kamp rundt forhandlingsbordet. Portugal har allerede spurt om å få spille i mars og oktober neste år. Det passer derimot dårlig for oss, sier Drillo.

Kommer ikke Norge, Danmark, Portugal, Island og Kypros til enighet, vil UEFA avgjøre kampoppsettet ved trekning 9.mars.

Hvordan ser du nå på Norges muligheter for EM-spill?

— Det ser slett ikke gærent ut. Vi kunne trukket et vanskeligere lag enn Portugal, og samtidig lettere lag fra seedingsnivåene under oss. Jeg anslår mulighetene til å være 50/50 for at vi tar oss til et EM-sluttspill, sier Drillo.

Disse 16 ble tatt ut :

Troppen mot Slovakia 3. mars

Rune Almenning Jarstein (Rosenborg), Jon Knudsen (Stabæk), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (Aston Villa), Christian Grindheim (Heerenveen), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Stabæk), Erik Huseklepp (Brann), Tom Høgli (Tromsø), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Bjørn Helge Riise (Fulham), John Arne Riise (Roma), Espen Ruud (Odense), Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg), Alexander Tettey (Rennes), Kjetil Wæhler (Aalborg).