TRONDHEIM: Torsdag kveld skrev Adresseavisen om Kåre Ingebrigtsens 50 første kamper som RBK-trener. Bruttern har bedre statistikk enn både Nils Arne Eggen og Erik Hamrén og nyter for tiden stor respekt fra spillere, klubbledelse og supporterne.

Før gjensynet med Viking er det da heller ikke så rart at 50-åringen får ros fra omverdenen: RBK leder serien og er i startfasen av å forsvare seriegullet fra 2015. SE RBK-MAGASINET:

Trodde han var ferdig med fotball

Nå handler alt om å forlenge seiersrekka, mot klubben som han har fått et helt spesielt forhold til.

— Sportslig sett er det ikke noe «ekstra» ved å møte Viking lenger. Tiden går, og i dag har mange av spillerne jeg jobbet forlatt klubben. Men det er veldig hyggelig å møte Kjell (Jonevret, trener) og folkene i trenerteamet. Jeg hadde en fantastisk tid i Viking, sier Bruttern til adressa.no

Etter at han fikk sparken i Bodø/Glimt i 2011, hadde RBK-treneren egentlig slått seg til ro med at hans tid som topptrener var over.

Han hadde startet som daglig leder i en bilforretning på Lillestrøm, og som han sier selv:

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen ledet sine menn til en sterk borteseier mot Tromsø torsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

— Jeg hadde forsonet meg med at det sannsynligvis ikke ble noe mer trenerliv på toppnivå. Jeg hadde det ok der jeg var, men hadde en muntlig avtale med sjefen om at jeg kunne gå tilbake til fotballen om «det riktige tilbudet» dukket opp. Så ble jeg innkalt til intervju for å bli Åge Hareides assistent i Viking, og var én av to gjenværende kandidater. Men jobben gikk til spanske Pep Clotet, sier Ingebrigtsen. Og forsonet seg vel egentlig med det, også.

— Men da Hareide måtte gå i 2012, ble Clotet med i dragsuget. Da ble jeg kontaktet på nytt om assistent-rollen. Jeg takket ja, og etter et halvtimes møte med Kjell Jonevret fant vi ut at dette kom til å gå helt fint. Vi ble veldig gode venner, og jeg er veldig takknemlig for sjansen jeg fikk. Også at Kjell ga meg så stor frihet på treningsfeltet, sier Bruttern.

— Ville definitivt ikke vært RBK-trener

Nettopp jobben han gjorde med Viking ble tungen på vektskålen for at RBK kontaktet ham sommeren 2014. Først som vikar for å få tilbake entusiasmen på Lerkendal. Deretter på permanent kontrakt.

Siden har ikke Bruttern sett seg tilbake.

— Rosenborg ville definitivt ikke gått for meg om jeg hadde vært bilselger og ikke tilbake i fotballen og i Viking. Man må huske på at Viking er en storklubb, en «sovende kjempe», og at det er store muligheter der. For meg ble det enormt viktig å være en del av det. Jeg hadde en fantastisk tid i klubben, sier Ingebrigtsen.

Nå handler det imidlertid om å legge vekk sentimentaliteten, og jage sin sjette strake seier i serien.

— De kommer hit for å ligge lavt og kontre. Det er hva vi møter. Men jeg synes vi har håndtert slike kampbilder bra så langt. Jeg gleder meg, sier RBK-treneren.