John Obi Mikel kan få penger av Manchester United nå om han vil. Men han skjuler seg trolig sammen med John Shittu.<br/> FOTO: DIGITALSPORT
Lyn-direktør Morgan Andersen (t.v.) og styreleder Sveinung Lunde leter fremdeles etter Mikel.
Disse gutta har forsvunnet fra Lyn. F.v. Chinedu Ogbuke, John Obi Mikel og Ezekiel Bala.<br/> FOTO: DIGITALSPORT

Klubben ønsker nå å overføre penger til John Obi Mikels konto, men får ikke tak i hverken han eller kontonummeret hans. Dette er såkalte signeringpenger som Mikel skal ha etter at han skrev under for for gigantklubben 29. april.

Nå står pengene på en sperret konto.

Men siden Mikel trolig fremdeles skjuler seg i London sammen John Shittu, som hevder han er Mikels agent, når ikke de store pengesummene den 18 år gamle nigerianeren.

Etter det Aftenposten forstår, skal Mikels norske konto blitt stengt etter at han dro fra Norge.

— Vi har nå fått beskjed fra United om at de ønsker å overføre penger til Mikel, men at de har problemer med å få tak i det rette kontonummeret, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til Aftenposten.no.

Heller ikke United har sålangt klart å finne sin nye spiller etter at han flyktet fra Norge.

— Vi har nå informert advokatfirmaet som hevder å representere Mikel, om at United nå ønsker å overføre penger til ham, sier Andersen.

Han jobber samtidig med å få de to andre nigerianerne som har forlatt Oslo, Ezekiel Bala (18) og Chinedu Ogbuke (18), tilbake til Lyn.

— Nå må vi bare håpe at fotballmyndighetene gjør jobben sin. Vi sendte i går en anmodning til Norges Fotballforbund, FIFA og det nigerianske forbundet om å sende guttene tilbake til Norge snarest, sier Morgan Andersen.

FIFA-reglene sier at landslagsuttatte spillere kan holdes igjen av klubben inntil 14 dager før et sluttspill. Men alt 18. mai hadde Ogbuke og Bala stukket av gårde til U20-samling med Nigeria.

VG møtte de to spillerne i Nederland i går kveld.

— Men nå regner vi med at de setter seg på første fly hjem til Oslo. Vi trenger dem i kamp nå. Deretter kan de få reise tilbake på landslagssamling 30. mai, sier Morgan Andersen.