LILLESTRØM — STABÆK 0-2

ÅRÅSEN STADION (aftenposten.no): Ernest Asante ble kampens profil da Stabæk tok sesongens andre seier, og plasserte seg på en småpen femteplass på tabellen med 2-0-seieren på Åråsen.

Først scoret han sitt første mål i blå drakt, før han like etter serverte landsmann Kamal Issah et godt forarbeid og en herlig målgivende.

Etter kampen var det naturligvis en smilende og glad Stabæk-spiller som møtte pressen.

— Det var ikke så lett i starten, men måten Stabæk spiller på er ganske lett å forstå. Så skjønner jeg mer, og det er bra for meg og for laget, sier han til Aftenposten om den første tiden i ny klubb.

Nøt hvert øyeblikk i Kristiansand

Han var toppscorer for Start forrige sesong, men var en av spillerne den økonomisk skakkjørte sørlandsklubben solgte unna da budsjettene måtte barberes i vinter.

— Det var ikke enkelt, og en tøff avgjørelse for meg. Fansen der var fantastiske mot meg, så det var vanskelig å forlate dem. Det var også vanskelig å forlate en klubb jeg hadde spilt for i fire år, forklarer den lynraske kantspilleren.

— Jeg nøt hvert eneste øyeblikk i Kristiansand.

Bradley er fornøyd med sin lynving

Nå er det imidlertid Nadderud som gjelder.

— Nå har jeg funnet meg til rette i Stabæk. Jeg har fått meg leilighet, forteller han.

Mot Lillestrøm viste han ved flere anledninger frem sin enorme fart, og parkerte en hver i gult og svart som prøvde å holde følge. Samtidig var det også flere situasjoner hvor sluttproduktet ikke helt holdt mål.

— Vi prøver å utfordre ham til å ta de riktige valgene på de rette tidspunktene. Vi prøver å få ham til å lese situasjonene rett. Vi skal prøve å få ham til også å trekke inn fra høyrekanten og avslutte med venstrefoten, sier trener Bob Bradley.

Amerikaneren gir uttrykk for å være godt fornøyd med å ha lynvingen i stallen.

— Først og fremst er han en veldig fin fyr. Alle liker ham her, og han har kommet veldig bra inn i gruppen, sier treneren.

Har troen på lagkameratene

Asante på sin side setter også stor pris på samarbeidet med Bradley.

— Han er en fantastisk person. Jeg har jobbet under mange trenere, men jeg vil si at han er spesiell for meg. Han får meg til å forstå ting veldig godt, og måten han sier ting på gjør at jeg ønsker å bli bedre hele tiden, sier Asante.

Han liker den ballbesittende stilen Stabæk spiller, og mener det er stort potensial i laget.

— Alle klubber har selvsagt gode spillere, men jeg tror veldig på lagkameratene mine, sier han.