Stabæk overlistet Lillestrøm på bortebane da de vant 2-0. Foto: NTB Scanpix

Åråsen stadion (aftenposten.no): «Så lenge jeg lever her, er jeg en optimist!»Jahn Teigens klassiker runget ut over Åråsen idet lagene entret banen etter pausepraten.

Optimisme var det sannelig behov for hos hjemmelaget. På håpløst vis klarte de å gi gjestene fra Bekkestua to raske mål like før pause, og samtidig gi seg selv et ekstremt vrient utgangspunkt for andre akt.

Optimisme skulle det imidlertid vise seg å være lite grunnlag for.

Stabæk var nærmere tre enn hva Lillestrøm var ett.

Stabæk svarer ekspertene

Optimisme var det heller ikke mye av i forhåndsomtalene av Stabæk før denne sesongen. Nedrykk, tippet Aftenposten, sammen med flere andre medier.

Stallen virket syltynn, og spesielt fremover på banen var det langt mellom alternativene.

Sportssjef Inge André Olsen har imidlertid klart å sette sammen noe som ser ut som en tropp med mer enn nok slagkraft til å kunne overleve på øverste nivå.

Når det i tillegg er Bob Bradley som har ansvaret for å foredle varene og skape resultater, er status syv poeng etter fire serierunder.

Asantes første

Mot LSK startet hentet-inn-i-siste-liten-trioen Ernest Asante, Yassine El Ghanassy og Adama Diomande på topp.

Asante sto uten målpoeng før denne runden, men var han som grådig skulle utnytte hjemmelagets gavmildhet.

Først fikk han stå helt umarkert på syv-åtte meter etter et hjørnespark. Ghaneseren så ingen grunn til å gjøre noe annet enn å banke inn 1-0. Da hadde kantspilleren som kom fra Start vist ved flere anledninger at han med sin enorme fart er et mareritt for enhver venstreback i Tippeligaen. Denne gangen var det Simen Kind Mikalsen som så ut på samme måte som det Usain Bolts motstandere gjør på friidrettsbanen.

Som i sørlandsklubben manglet det imidlertid en del på sluttproduktet ved flere anledninger.

Fra ghaneser til ghaneser

Da Lillestrøm satte i gang spillet igjen etter åpningsmålet klarte de å rote bort ballen nesten umiddelbart.

Asante driblet seg fri på høyrekanten, og serverte ballen til Kamal Issah. Stabæks andre ghaneser brukte innsiden av foten til å plassere ballen oppe i hjørnet.

Vakker scoring, og de to landsmennene omfavnet hverandre på Åråsens grønne gress.

22-årige Issah kom fra Nordsjælland foran denne sesongen. Han klarte aldri å spille seg til fast plass på laget der, etter at han kom fra franske Rennes i 2012. Han var to sesonger i den franske klubben, men fikk aldri førstelagsspill for toppserielaget.

Burde vært tre

Etter som den andre omgangen skred frem uten av Lillestrøm klarte å skape nevneverdig med sjanser, ble optimismen Jahn Teigen sådde mer og mer gjort om til frustrasjon på tribunen.

To ganger jublet Kanarifansen for scoring, men begge ganger ble håpet raskt slukket av linjedommeren som sto med flagget hevet for å markere offside.

Stabæk på sin side burde punktert kampen på en av kontringene laget fikk, men Asante, Diomande og innbytter Giorgi Gorozia var for upresise.

Det tredje målet kom aldri, men en sterk borteseier og tre nye poeng var mer enn nok for bæringene.