COLOR LINE STADION: Nilsen sier at han kjente det var noe med stemningen og innstillingen i laget før kampen som gjorde han optimistisk før første spark på ballen. Og magefølelsen stemte. Mikael Norø Ingebrigtsen og Zdenek Ondrasek sørget for 2-0 og tre poeng i sekken nordover.

– Det lå i luften at dette ble det noe veldig bra ut av, sier TIL-treneren til iTromsø.

Nådeløshet

– Kommer det av noe dere trenere sier eller er det noe som spillergruppa har vokst på seg?

– Vi er ett lag som er på tur, og ett lag som må ha samme plan, samme ønsker, samme nådeløshet i inngang til kamp og virkelig tro på de ferdighetene som bor i laget, svarer Nilsen.

Og fortsetter:

– Vi må spille på de ferdighetene som bor i kollektivet. Vi har ikke mange stjerner hos oss, men vi har noen veldig gode fotballspillere. Stjerna skal egentlig være kollektivet. Det må vi forstå, sier Nilsen.

”Gunner” på

Kaptein Simen Wangberg snakker med de samme ordene.

– Vi er et veldig godt kollektiv i dag. Vi står på for hverandre og ligger bra defensivt og er lojale til den kampplanen vi har lagt på forhånd. Jeg må si jeg er veldig stolt over å være kaptein for dette laget i dag. Vi står på hverandre og bare ”gunner” på, sier Wangberg, som selv spilte en glitrende kamp i TIL-forsvaret.

Steinar Nilsen var svært fornøyd med laget etter sesongens første seier. Foto: NTB Scanpix

”Gutan” holdt nullen borte og vant sin første bortekamp i Tippeligaen siden 11. november 2012. Den gang slo de Brann 2-0. – Deilig å bli kvitt den statistikken?

– Ja, samtidig jobber vi på en måte der vi tar en kamp av gangen. Det som er gjort er gjort. Vi lar oss ikke stresse over kamper som er spilt før og ser alltid mot en ny en. Vi er allerede klar til torsdag, sier Wangberg.

Da møter TIL Stabæk på Alfheim.