Etter scoring mot Mo i cupen tidligere i uken fikk Mikael Norø Ingebrigtsen i dag for første gang sjansen for Tromsø fra start i eliteserien. Og for en debut det ble på Ingebrigtsen!

Kontant scoring

Da kampen sto og vippet i første omgang feide 18-åringen ballen i mål med venstrefoten i det 30. minutt, etter et innlegg fra Magnus Andersen.

— Det er en ubeskrivelig følelse når jeg ser ballen går i mål. Det er klart det er spesielt for en 18-åring å få score i debuten, og attpåtil at vi får tre poeng på bortebane, sier en glad Ingebrigtsen.

Fast på laget

Målscoreren var meget aktiv og god på høyresiden i første omgang, der Tromsø skapte sine fleste farligheter. I andre omgang fikk han en mer defensiv rolle, men også denne løste han godt. Nå ønsker han naturlig nok å klore seg fast i førsteelleveren framover.

— Jeg setter stor pris på tilliten fra trener Steinar Nilsen, og jeg skal jobbe knallhardt for å vise meg tilliten verdig. Jeg skal kjempe videre for å holde meg inne på laget, for jeg har naturlig nok lyst til å spille mest mulig, smiler 18-åringen.

Kollektivet Tromsø

En som ikke er overrasket over Ingebrigtsens gode spill er kaptein Simen Wangberg.

— Mikael setter en skikkelig goalgetter-scoring. Det er godt gjort. Samtidig er det ikke så overraskende, for han har levert veldig solid i oppkjøringen, skryter Wangberg, som mener hele laget gjorde en meget solid kamp i Ålesund.

— I dag var vi et godt kollektiv, og gjør totalt sett en veldig god bortekamp. Vi hadde en veldig god følelse før kampen, og dette tok vi med oss ut på banen. Vi er lojale mot kampplanen og slipper ikke Aalesund til nesten i det hele tatt. Jeg er stolt over at jeg får være kaptein for denne gjengen her i dag, sier Wangberg.

— Det er den kollektive arbeidsinnsatsen som vi viste i dag som skal gi oss mange poeng framover. Nå gjelder det bare å nullstille, så skal vi være klar for Stabæk på torsdag, sier Tromsø-kapteinen.