AALESUND — TROMSØ 0-2

Utgangspunktet for begge lagene før kampen, var at de trengte en seier etter tre serierunder uten trepoengere.

Det var hjemmelaget som fikk den første sjansen etter sju minutter. Jo Nymo Matland slo et perfekt innlegg til Leke James, men nigerianeren satte den utenfor fra tre-fire meter. Der skulle det stått 1-0. I en rotete omgang fra begge lag, kom Tromsøs første sjanse 17 minutter ut i omgangen. Et frispark fra kanten ble stusset inn i feltet, videre i stolpen, på hodet til en TIL-spiller og utenfor. Her var AaFK heldige, men det var de definitivt ikke ti minutter senere.

Markeringssvikt

Kent-Are Antonsen slo inn fra kanten, ballen ble stusset bakover og der fikk en umarkert Mikael Ingebrigtsen sette ballen i mål fra fem-seks meters hold. Svakt forsvarsspill av AaFK i den situasjonen. Det var en jevn omgang med få sjanser, men det var bortelaget som kunne gå til pause med ledelsen på Color Line stadion.

Like etter pause ble det opplyst at dagens tilskuertall var 5655. Det er tidenes laveste tilskuertall på en seriekamp. De har i løpet av første omgang gitt hjemmelaget klar beskjed om at det som har vært prestert, ikke har vært godt nok.

MÅL: Mikael Norø Ingebrigtsen har gitt Tromsø ledelsen og blir hyllet av lagkameratene. Foto: Kenneth Hjelle , Digitalsport

Det var Magnus Andersen som var farligst frempå i starten av andre omgang. Etter et kvarter passerte han tre AaFK-spillere før skuddet ble slått glimrende ut av Sten Grytebust. Hjemmelaget har før det skjedde vært det førende laget, mens Tromsø la seg lavt i banen.

Mos burde utlignet

AaFK fikk etter 66 minutter en stor sjanse av Benny Lekström, som nærmest ga ballen bort til Mustafa Abdellaoue.

Men den tidligere TIL-spillerens avslutning ble reddet av keeper. Der burde det ha stått 1-1. Fire minutter senere fikk TIL en stor sjanse til å øke ledelsen. Andersen sto alene på bakerste stolpe, men den akrobatiske avslutningen ble reddet av Grytebust.

KRISE: Nedturen fortsetter for Peter Orry Larsen og Aalesund. Foto: NTB Scanpix

Selv om AaFK hadde ballen mye og flyttet opp mange spillere, klarte de ikke skape så mye. Dermed kom det som måtte komme, ei ny scoring til bortelaget. Denne gangen headet Zdenek Ondrasek inn en corner fire minutter før slutt. Etter scoringen reiste store deler av hjemmepublikum og gikk.AaFK ligger fortsatt nest sist etter dagens 2-0-tap mot Tromsø. Fasiten etter fire serierunder viser at AaFK har ett poeng, har scoret tre mål og sluppet inn 12. Nå er det krise.

Sunnmørspostens reporter fulgte kampen her!