ÅRÅSEN STADION (aftenposten.no): «Farvel, Stabæk», var tittelen da Aftenposten tippet Stabæk på 15.-plass før sesongen.

Tipset kom vel vitende om at Bradley forrige sesong gjorde lignende nedrykkstips til skamme med en sterk niendeplass.

Mot Lillestrøm var det heller ingenting som tydet på at det blir spilt førstedivisjonsfotball på Nadderud neste sesong.

Refset klubben før seriestart

Før sesongstart var Bradley tydelig på at han var misfornøyd med at så mange spillere hadde forlatt klubben i løpet av fjoråret.

Han mente klubben dermed var på akkurat som sted som da han tok over for ett år siden.

— Jeg peker bare på fakta. Klubben må lage en plan. Jeg utfordrer personene i klubben til å forstå hvor vi er og hva vi må gjøre for å kunne konkurrere, sa han til Aftenposten.

Amerikaneren sier ting rett ut, men er ikke typen som henger med hodet og mister mot og engasjement.

Tvert om.

Ghana-dobbel avgjorde

— Jeg går til trening hver dag med innstillingen at det er min jobb å få ut det beste potensialet av troppen, og å sette sammen et så godt lag som mulig, sa han søndag etter at Lillestrøm var slått 2–0 på bortebane.

Ghaneserne Ernest Asante og Kamal Issah scoret begge for første gang i Stabæk-drakt. Begge målene kom like før pause.

Syv poeng holder til foreløpig femteplass, tre poeng bak førende Rosenborg, Odd og Vålerenga.

— Det har vært viktig å få de nye spillerne til å forstå klubben og hvordan vi ønsker å spille. Den biten har gått bra. Forhåpentligvis kan vi få ut potensialet, for det er mye talent i denne klubben, sier Bradley.

Giftig trio

Mot LSK startet han med angrepstrioen Asante, Adama Diomande og Yassine El Ghanassy. Alle tre ble hentet inn mer eller mindre i siste liten før overgangsvinduet stengte.

Med scoring og målgivende var det førstnevnte som markerte seg mest.

— Først og fremst er han en veldig fin fyr. Han har kommet godt inn i klubben, og alle liker å ha ham her. Vi prøver å utfordre ham til å gjøre de riktige tingene på rett tidspunkt, sier han om kantspilleren som flere ganger viste frem sin ekstreme fart, men også sløste bort flere gode muligheter fordi han ikke var god nok i det avgjørende øyeblikket.

Bradley mener at El Ghanassy, som har hatt en fallende karrièrekurve etter at han fikk debuten på det belgiske landslaget i 2010, har vist i de siste kampene at han har mye å by på.

— Men han er fortsatt flere uker unna sin beste form, vurderer Bradley, som også skryter av arbeidsinnsatsen til midtspiss Diomande.

I fjor var laget meget gavmilde bakover på banen, men med kaptein Morten Morisbak Skjønsberg i spissen holdt forsvaret tett. Lillestrøm var aldri nærmere enn to annullerte offsidemål.

Asante skryter av sjefen

Asante selv har ikke lagt skjul på at det var tøft for ham å forlate Start. Han trivdes meget godt på Sørlandet, men den økonomisk skakkjørte klubben ønsket å selge. Nå begynner han å trives i Bærum.

Samarbeidet med Bradley setter han også stor pris på.

— Han er en fantastisk person. Jeg har jobbet under mange trenere, men jeg vil si at han er spesiell for meg, sier han om amerikaneren.