Vi har stilt alle trenerne i Eliteserien de samme spørsmålene før seriestart. Hver dag frem til seriestart 6. april presenterer vi to trenere. Slik svarer Vikings Kjell Jonevret.

− Hva er det beste med å være trener i Eliteserien?

− Å jobbe med det morsomste man vet om. Jeg får jobbe med fotballspillere som er motiverte og dyktige. Jo lengre opp i divisjonene man kommer, jo mer profesjonelle er de. Unge, motiverte mennesker er gøy å jobbe med.

− Hva er det verste med å være trener i Eliteserien?

− Jeg føler ikke at jeg ofrer noe, men det går litt utover familie og venner. Jeg jobber 24/7 og kan ikke ha noe vanlig sosialt liv. Det blir mye fotball, men det synes både familien min og jeg er gøy. Jeg har for eksempel aldri påskeferie, da trener vi hver dag. Resten av Stavanger er nesten tomt.

− Hvilken motspiller vil du helst ha i Viking?

− Det vet jeg ikke. Pass.

Yann-Erik de Lanlay har flere landskamper. Når kommer det virkelig store gjennombruddet? Foto: NTB Scanpix/Mats Torbergsen

− Hvilken Viking-spiller bør vi holde et ekstra øye med?

− De Lanlay har vært lovende i mange år. Selv om han har fått noen landskamper, så håper jeg at han kommer til å få et skikkelig gjennombrudd i år. Det er tid nå. I tillegg har vi noen nye spillere. Spesielt Samuel Adegbenro, som er en ung, nigeriansk kantspiller. Han er en spennende spiller som ikke så mange vet om. Det er alltid gøy når det er noen overraskelser.

− Hvem blir toppscorer?

− Det naturlige ville vært en av spissene i Molde. De har jo flere gode. Det er vanskelig å si. − Hvordan går det med Viking?

− Vi skal jobbe hardt for å komme opp i ryggen på topplagene. I Stavanger må vi ha en ambisjon om å ha et topplag.

− Hvem vinner Eliteserien?

− De (Molde, red.anm.) har jo nesten to Tippeliga-lag. Det er stor forskjell på dem og de andre.

− Hvem rykker ned?

− Jeg vet ikke. Det blir knalltøft. Jeg tror ikke det er gitt at de nyopprykkede kommer til å rykke ned. Men Mjøndalen er vel det svakeste laget. Det er fem-seks-sju lag som er innblandet.