FERDIG: Åge Hareide skal ha gitt beskjed om at han gir seg i Malmö. FERDIG: Åge Hareide skal ha gitt beskjed om at han gir seg i Malmö. Foto: NTB scanpix

- Hareide har gitt beskjed om at han forlater Malmö

Åge Hareide er kommet til enighet med det danske fotballforbundet, ifølge svensk avis.

Forrige uke meldte danske medier at Åge Hareide er nær ved å bli Danmarks nye landslagssjef.

Nå melder den svenske avisen Sydsvenskan at Hareide har gitt Malmö beskjed om at han forlater klubben, og at han er kommet til enighet med det danske fotballforbundet.

Hareide vil ifølge avisen bli presentert som Danmarks nye trener i nær fremtid. Dette samstemmer med det danske medier tidligere har meldt.

Har startet jakten på erstatter

Malmö skal også være godt i gang med jakten på en erstatter for Hareide. Ingen fra klubben ønsker imidlertid å bekrefte den siste utviklingen.

— Åge er vår trener og har ikke sagt opp, sier Malmö-styreleder Håkan Jeppsson til Sydsvenskan.

Skal vi tro avisen, avslutter Hareide Malmö-oppholdet etter Champions League-kampen borte mot Real Madrid 8. desember. Det betyr at onsdagens tap for Paris Saint-Germain var Hareides siste offisielle hjemmekamp som Malmö-trener.

— Jeg kan ikke svare på det. Vi har en treningskamp mot Molde neste torsdag, og da er jeg i hvert fall her. Jeg har ikke tatt noen beslutning om framtida. Det gjør jeg ikke før vi er ferdige her, sa Hareide etter onsdagens kamp.

Malmö-trener Åge Hareide bekreftet i forrige uke at han var en av «tre-fire kandidater» til Danmark-jobben, men han ville ikke si noe mer om prosessen. Heller ikke om han kommer til å takke ja hvis han får tilbudet.

Malmö var aldri i nærheten av noen sensasjonsseier i Zlatans hjemkomst. PSG vant til slutt 5-0. — Vi gjør for mange feil, både foran eget og motstanderens mål. Vi kan ikke by spillere som dette på store sjanser, for da straffer de oss, sa Hareide til Viasat etter kampen.