John Arne Riise tar snart fatt på fotballivet i India. Det er foreløpig ikke kunngjort hvilken klubb det blir, men allerede fra januar kan han være tilbake i norsk fotball.

Den indiske serien er ferdig i desember og har pause på åtte måneder.

— Da kommer jeg til å gå på lån fra januar til august. Kanskje blir det til en utenlandsk klubb, men det kan også godt bli et låneopphold i Aalesund. Jeg kan selv bestemme hva slags klubb det blir. Men det ligger i kortene at jeg kommer til å avslutte i AaFK, sier Riise til NRK.

Beklaget til Aalesund

Riise har lenge hatt et svært anstrengt forhold til Aalesund, men han og klubbens ledelse begravde stridsøksen etter at lillebror Bjørn Helge Riise meldte overgang til klubben tidligere i sommer. Riise beklaget til klubbledelsen.

Aalesund-direktør Henrik Hoff har gitt uttrykk for at han gjerne vil ha John Arne Riise tilbake til hjembyens fotballag, og det samme vil hovedtrener Trond Fredriksen.

— Vi vil sette oss ned og prate med ham om det. Det kunne i aller høyeste grad vært en god sak for AaFK. Det er noen utfordringer rundt dette, men utfordringer er til for å løses. Vi får ta en prat med John Arne og se om ting faller på plass, sier Hoff til Aftenposten.

- Hvilke utfordringer sikter du til?

— Alle er kjent med forholdet hans til Betsson. Og så håper jeg han ikke forventer samme lønn som han har hatt i utlandet. Det er den type utfordringer som dukker opp når gode og kjente spillere ønsker seg tilbake. Men når han sier at han kan tenke seg dette, vet han at det er noen utfordringer.

- Har dere vært i kontakt med ham?

— Det har vært kontakt siste uken, men ikke noen møter som konkretiserer dette, sier Henrik Hoff.

Betsson-utfordringen

En utfordring med et eliteseriecomeback kan være at Riise er sponset av bettingselskapet Betsson, en avtale han ikke vil droppe. Ledelsen i Norges Fotballforbund har vært klare på at 34-åringen er uaktuell for landslaget så lenge han representerer selskapet, men president Yngve Hallén var tidligere i juli på ingen måte avvisende til at Riise kan spille i AaFK-trøyen igjen.

– Det har vært viktig for Tippeliga-klubbene å være lojale mot resten av norsk idrett og Norsk Tipping. Den lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn. Men det mest gledelige her er jo at John Arne Riise har lyst til å spille for byen og laget han kommer fra. Det er et viktig steg både for John Arne Riise og klubben og supporterne. Vi må glede oss over det. Så har vi overvunnet ulike barrierer før. Det vil vi nok kunne diskutere i andre hånd. Vi får ta det scenarioet hvis det kommer, sa Hallén til VG.