Celtic — Malmö 3-2

I en utrolig begivenhetsrik kamp på Celtic Park i går, ble Jo Inge Berget den store Malmö-helten. Den norske angrepsspilleren scoret begge bortelagets mål, og sørget med det for at Åge Hareide & Co har et godt utgangspunkt før returkampen i Sverige.

Men det var ikke bare viktige scoringer for det svenske laget, det var viktig for Jo Inge Berget personlig. 24-åringen var på lån i nettopp Celtic i fjor. Det gikk ikke så bra.

Berget fikk kun fire seriekamper under Ronny Deilas ledelse, før han returnerte til Cardiff – med et stempel som kjempeflopp i panna.

Her jubler Jo Inge Berget vilt etter å ha scoret sitt første mål onsdag kveld. Foto: REUTERS

– Hvem er floppen nå?Etter overgangen til Malmö har han fått fart på karrieren igjen, og i går fikk Berget revansj foran 50.000 elleville Celtic-supportere.

Og det er nettopp det som får mest oppmerksomhet i britisk presse dagen derpå.

– Hvem er floppen nå? skriver Daily Mail med et stort bildet av den norske Malmö-helten i sin papirutgave.

– Tidligere Celtic-spiller Berget biter tilbake og holder liv i oppgjøret, fortsetter avisen.

The Scottish Sun lar et bildet av en jublende Jo Inge Berget pryde nesten hele baksiden av papiravisen.

– Berget me not, lyder tittelen.

– Den tidligere Celtic-spilleren hjemsøker Hoops (kallenavn på Celtic, journ.anm).

Den skotske avisen Daily Record, som trolig er den som følger Celtic tettest, gir i sitt kampreferat Jo Inge Berget nærmest skylden for fjorårets fiasko i Champions League-kvalifiseringen.

Får skylden for fjorårets fiasko

Da ble Celtic som kjent slått ut av Champions League-kvalifiseringen ikke bare én, men to ganger. Etter først å ha tapt sammenlagt, ble de tildelt seieren mot et Legia Warszawa-lag som brukte en ikke spilleberettiget spiller. Deretter ble slovenske Maribor for sterke.

– Jo Inge Berget var en stor grunn til at Ronny Deila mislyktes for ett år siden. Nå kan Berget bli mannen som ødelegger for sin norske venn igjen, skriver Daily Record.

Hovedpersonen selv forteller til The Herald at det betydde mye for ham å score to mål mot gamleklubben.

– Det føles alltid godt å score, men det betyr litt ekstra siden jeg ikke gjorde det noe bra her. Jeg gjorde det ikke så bra som jeg håpet i Celtic-drakten, men jeg har ikke noe sympati for Ronny Deila, sier Berget, som fikk spørsmål om sitt vikingaktige skjegg.

– Jeg vet ikke om det har noe med magi å gjøre, men jeg kommer ikke til å fjerne skjegget før neste kamp, sier 24-åringen med et smil.

PS! Returoppgjøret spilles førstkommende tirsdag 20.45 i Malmö.