CELTIC-MALMÖ 3-2

Jo Inge Berget hadde et svært skuffende låneopphold i Celtic i fjor. Onsdag kveld var han tilbake for å hjemsøke Celtic Park.

Bergets to scoringer gir Malmö et strålende utgangspunkt før returoppgjøret tirsdag neste uke.

Her jubler Jo Inge Berget vilt etter å ha scoret sitt første mål onsdag kveld. Foto: REUTERS

En Twitter-melding fra en Celtic-supporter like etter kampstart er kanskje det klareste eksempelet på hvor uventet Berget-showet var sett med skotske øyne.— Dersom Jo Inge Berget scorer mot oss i kveld, skal jeg tatovere navnet hans på rumpen min. Fyren er forferdelig, skrev Aidan O'Brien på Twitter.

Meldingen hadde, snaut tre timer etter publisering, allerede blitt delt over 2.000 ganger. Torsdag morgen er det tallet steget til nesten 3000. Slik reagerer Jo Inge Berget selv når han får vite om Twitter-meldingen:

– Ja ja! Han kan gjøre som han vil, men tror ikke han holder det løftet, sier nordmannen til Aftonbladet.

– Du tror ikke det?

– Nei, jeg håper egentlig ikke det. For hans egen skyld.

O'Brien har ennå ikke sagt noe om hvorvidt han vil oppfylle løftet om tatoveringen.

Litt senere skrev O'Brien:

— Jeg kan ikke tro at jeg har blitt kontaktet av en svensk TV-reporter som vil ha meg på et TV-program kun på grunn av én viral tweet. Rareste kvelden i livet mitt.

Lars Tjærnås fikk seg uforglemmelig opplevelse på Celtic Park onsdag kveld. Les fotballekspertens rapport her.

Forbløffet storavis

I sydsvenske strøk og i Norge ble Bergets kveld stort sett vurdert som en opptur. I Skottland var det litt annerledes, i hvert fall blant Celtic-fansen, etter de to scoringene.

- Og så Jo Inge Berget!?!? Det er å virkelig gjøre narr, skriver Twitter-brukeren @ScottKillen88. Avisen The Daily Mail er også lettere forbløffet i sitt kampreferat, og de husker også en annen nordmann som har gjort omtrent det samme som Berget:

«Vingens korte karriere som Celtic-spiller var en skuffende opplevelse. Han scoret bare to mål i sin karriere på Parkhead før han forsvant. Det gjorde han som en det ble gjort narr av og som en som ble sett på som irrelevant. Pasningsspillet hans ble knapt nok lagt merke til. Ingen brydde seg om ham. Men han ble definitivt lagt merke til onsdag kveld. Slik som Harald Brattbakk, en nordmann som ble gjort narr av i grønt og hvitt og som returnerte og gjorde alvorlig skade på Champions League-drømmene til de skotske mesterne - og samtidig doblet han antallet scoringer på sin gamle hjemmebane».

— Jeg tullet med det

Jo Inge Berget innrømmer etter kampen at det betyr ekstra mye å herje mot nettopp Celtic.

— Det er en god følelse å komme hit og score to mål. Det er bra for Malmö, sier Berget om scoringene mot gamleklubben.

Celtic ledet 3-1 før Bergets mål fra kort holdt på overtid.

— Det hjelper veldig på med den siste scoringen. Vi får et mye bedre utgangspunktet. Men å komme tilbake hit å få to scoringer er selvfølgelig deilig det. Jeg tullet litt med at jeg hadde to scoringer her i debuten min og at jeg skulle prøve å gjøre det igjen, sier Berget til Viasat.

Hylles av Hareide

Berget blir rost opp i skyene etter kampen. Malmö-trener Åge Hareide hyller angriperen som han hentet før sesongen.

— Han var fantastisk for oss i dag. Han har vært fantastisk før i sesongen, men har vært gjennom en tung periode. Nå er han helt der oppe igjen, sier Hareide til Viasat.

Lagkamerat Magnus Wolff Eikrem, som også spilte sammen med Berget i Cardiff, bruker også store ord.

— Jo Inge er "on fire" om dagen, så det er bare å få ballen til ham, så scorer han, sier Magnus Wolff Eikrem til Viasat.