I kveld er duket for en norsk trenerduell i kvalifiseringen til Champions League. Ronny Deilas Celtic møter Åge Hareides Malmö på Celtic Park i det som er siste hinder før sluttspillet i den gjeve Europa-turneringen.

Skotske Celtic er naturligvis favoritt før dobbeltoppgjøret, men Malmö har fordel av å spille hjemme i Sverige i kamp nummer to.

NORSKE PROFILER: Ronny Deila og Stefan Johansen er begge store profiler i Celtic. Foto: Digitalsport

På grunn av bortemålsregelen (se faktaboks) i Champions League-kvalifiseringen, er det ofte snakk om å unngå tap og samtidig skaffe seg en scoring når man spiller på bortebane først. Den oppfatningen deler ikke Åge Hareide.

Håper på 0-0

– Klart at en seier vil være det beste resultatet for oss. Men da vet jeg ikke hvordan vi vil reagere på det i returkampen hjemme. Blir vi passive da? Vil vi mangle trøkket og intensiteten i spillet vårt? spør Hareide på en pressekonferanse, ifølge Aftonbladet.

Fått med deg denne? Lars Tjærnås vurderer den norske trenerduellen.

I forrige kvalifiseringsrunde, mot Red Bull Salzburg, var svenskene hvert fall ikke i passive i returoppgjøret i Malmö. Etter 0-2 på bortebane i den første kampene, var svenskene pent nødt til å gå knallhardt ut offensivt. Det endte med en imponerende 3-0-seier og avansement.

Derfor kommer den norske treneren frem til en litt annen konklusjon enn mange andre:

– Jeg tror 0-0 er det beste resultatet for oss, mener 61-åringen.

Frykter at laget vil bli passive

NORSK-SVENSK JUBEL: Malmö-spillerne jubler sammen med hovedtrener Åge Hareide i 3-0-seieren mot Salzburg. Foto: Digitalsport

Malmö-treneren fikk spørsmål om ikke 1-1 vil være enda bedre. Det vil jo i så fall bety at Ronny Deilas Celtic må vinne eller score minst to mål og spille uavgjort i Malmö for å slå ut svenskene. – Tenker man på det mentale … Jeg er livredd for at vi skal havne i en forsvarsposisjon på hjemmebane. Vi har aldri vært i en sånn situasjon hjemme. Det ville vært noe helt nytt, og det frykter jeg faktisk, sier 61-åringen.

– Det er vanskeligere å løfte laget når man først er blitt baktung. Det er bedre å løfte laget først og deretter forsvare seg. Det har alltid vært min erfaring. Det er en mental greie, fortsetter Hareide.

Malmö deltok i fjorårets Champions League-sluttspill. Det endte med én seier og fire tap. Dermed røk Hareide & Co. – som ventet – ut av gruppespillet etter kamper mot Atlético Madrid, Olympiakos og finalist Juventus.

– Det vil være en større prestasjon hvis vi kommer oss til Champions League i år.

– Hvorfor?

– Vi har flere nye spillere og har hatt kortere tid på sette det sammen. Det er jo et helt nytt lag sammenlignet med i fjor, sier Hareide.