OLYMPIATOPPEN (Aftenposten.no): Det norske landslaget i skiskyting mener at lange opphold i høyden ikke er nødvendig for å prestere helt i toppen i de to neste VM som går i lavlandet (Kontiolahti og Holmenkollen). Derfor ble det bare lagt inn en ukes opphold med høydetrening denne sesongen. Slik er det ikke for ham som har vært klippen i norsk skiskyting siden 90-tallet.

Har klokkertro på høydetrening

Ole Einar Bjørndalen er sikker på at det ikke er veien å gå for ham. Han har allerede tre uker bak seg med høydetrening og skal opp i 12 uker med trening i høyden før VM i Finland de første to ukene av mars.

— Hvis vi ser tilbake på norske mesterskapsmedaljer i langrenn og skiskyting, så vil jeg si at rundt 90 prosent er tatt etter et skikkelig treningsregime i høyde. Jeg har alltid hatt høydetrening som en viktig del av mitt opplegg og jeg ser ingen grunn til å endre på det, sa Ole Einar Bjørndalen til Aftenposten etter en pressekonferanse på Olympiatoppen onsdag morgen.

Landslagstreneren gir frie tøyler

Landslagssjef Egil Gjelland har gitt Bjørndalen frie tøyler til å følge sitt eget opplegg på siden av det daglige livet i skiskytterleiren.

— Jeg har hatt veldig gode erfaringer med dette i mange år. Det er ikke alle høydeplasser du får trent like mye skyting, men jeg trives med å ligge i høyden. Jeg liker å drive med basistrening, sier Bjørndalen.

Mens Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene trente en uke på Dachsteinbreen ved Ramsau og deretter dro til samling i lavlandet i Ruhpolding, var Bjørndalen tre uker sammenhengende i høyden. Først i Stelvio og Val Senales i nord i Italia. Siste uken var han i Obertillach i Østerrike som ligger rundt 1400 meter over havet.

Aldri angret på sin beslutning

Superveteranen Bjørndalen som på tampen av det som skulle være hans siste sesong, ombestemte seg. 40-åringen mener fortsatt at han har noe å gi. Lysten på å gå VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016 var stor. Dermed blir det to sesonger til.

— Jeg har bare hatt gode treningsdager siden jeg bestemte meg for å fortsette, forteller han.

Selv om han resultatene fra rulleski-NM i Meråker ikke var mye å skrive hjem om, så har han aldri angret på beslutningen. Det store målet for sesongen er VM i Kontiolahti. Verdenscupen kommer i andre rekke.

Bjørndalen-fondet blir opprettet

Bakgrunnen for pressekonferansen var at en av skiskytterforbundet og Bjørndalens sponsor XL-bygg oppretter et eget fond med Bjørndalens navn. Dette fondet skal over en fem år lang perioden bidra med 70 topp skiskyttergevær til klubber rundt om i landet.

— Rekruttering er veldig viktig for meg og at unge lovende utøvere har gode våpen er viktig for meg, sier Bjørndalen.