Søndag spiller Norge sin første kamp i Canada-VM mot Thailand. Fotballjentene må imidlertid konkurrere med eliteserien for herrer i kampen om TV-seerne søndag.

Norges Fotballforbund og rettighetshaverne i eliteserien har nemlig satt opp fire kamper klokken 18 og én kamp klokken 20, noe som er vanlig praksis på søndagene.

FØLG NORGE-THAILAND I KVINNE-VM HER.

FØLG LILLESTRØM-VIKING OG ANDRE ELITESERIEKAMPER HER.

Richard Jansen er nestleder i Serieforeningen for kvinnefotball og sportslig leder for Stabæks kvinnelag. Han reagerer på kollisjonen.

— Det er nok ikke vond vilje fra NFF at de har lagt dette samtidig. De sier nok det vi som driver med kvinnefotball har blitt vant til å høre: «Det har vi ikke tenkt på», sier Jansen til Aftenposten.

Han presiserer at han ikke har vært med i, eller har kjennskap til, diskusjonen innad i NFF om berammingen om kampene.

— Terminlisten er veldig tett

Trekningen til VM i Canada ble gjennomført allerede i desember 2014, i god tid før kamptidspunktene for søndagens eliteserierunde ble fastsatt.

Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF, forteller at en eventuell omberamming av eliteseriekampene aldri var aktuelt. Han erkjenner også at kollisjonen er uheldig.

Kvinne-VM eller eliteserien for herrer? Den beslutningen vil mange fotballinteresserte nordmenn ta i kveld. Richard Jansen, sportslig leder for Stabæk kvinner, velger å vrake favorittlaget Stabæk, her representert ved formspissen Adama Diomandé. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

— Ideelt sett burde vi ikke hatt en runde i dag, både i forhold til VM-kampen og forberedelsene inn mot herrelandskampene kommende uke. Terminlisten er veldig tett og det er vanskelig å finne en annen helg. I tillegg så har vi en kontrakt med forpliktelser overfor rettighetshavere som gir føringer rundt kamptidspunkter, sier Fisketjønn.Det er nemlig TV 2 og CMore som har rettighetene til eliteseriekampene søndag kveld. Disse kampene vil konkurrere med VM-kampen, som NRK har rettighetene til.

Tror fotballjentene vinner TV-duellen

Stabæk-leder Jansen trekker frem en vennskapskamp mellom herrelagene til Barcelona og Bayern München i 2013 som et eksempel. Den kampen ble flyttet på grunn av at det tyske kvinnelandslaget skulle spille samme dag.

Jansen mener det er et bilde på at kvinnefotballen har en annen status i Tyskland enn i Norge. Han er imidlertid overbevist om at det er eliteserien for herrer som vil gå tapende ut av TV-duellen søndag kveld.

— Ideelt sett burde kollisjonen vært unngått, men det er Tippeligaen som taper på det. Det blir færre som får med seg for eksempel Stabæk-Bodø/Glimt i dag. Mange gjør nok som meg. Jeg er «Die Hard» Stabæk-fan, men i kveld prioriterer jeg Norge-Thailand, slår Jansen fast.

NRK satser tungt for at mange vil gjøre de samme. Rikskringkasteren har nemlig bestemt å flytte Dagsrevyen for at Norge-Thailand skal kunne gå på hovedkanalen.

Nordlie: - Ikke optimalt

Tom Nordlie, trener for toppserielaget Avaldsnes, skal kommentere Norges åpningskamp i kveld. Han skjønner godt at NFF har satt opp eliteserierunden i dag.

— Jeg har ingen sterke meninger om dette. Dersom du ser det på TV, kan du se begge deler. Dersom man går på stadion er det jo annerledes. Det er ikke optimalt at det går samtidig. Samtidig varer VM i en måned. Da er det vanskelig å unngå at det krasjer, sier Nordlie.

Norge er forøvrig store favoritter til søndagens VM-åpning mot Thailand.

— De er nødt til å vinne i dag. Thailand er et lag de skal slå. Det gjelder å slippe seg løs, sier Nordlie.