OTTAWA (bt.no): — Det er kjempegøy å trene når det er så mange tilskuere! Vi hører dem jo hele tiden når vi slår en god pasning eller scorer. Veldig kjekt, sier Kristine Minde og smiler.

Formiddagssolen skinner over den canadiske hovedstaden. Over 100 personer har møtt opp for å se det norske laget gjøre unna noen av de siste forberedelsene før åpningskampen mot Thailand. Et lag med 12 år gamle jenter har sin drømmedag når de får trene sammen med de norske VM-håpene. Det er ikke lett å si hvem som koser seg mest.

Tror laget kan nå langt

Sove. Spise. Trene. Snakke fotball nesten døgnet rundt. Slik er VM-boblen for bergensjenten og hennes 22 lagvenninner.

  • VM er noe unikt. Det er stort og gøy, sier den tidligere Tertnes- og Arna-Bjørnar-spilleren til BT.

De fleste tror hun starter på høyrekanten i kveldens VM-start, men 100 prosent sikker blir hun ikke selv før Even Pellerud viser lagoppstillingen på storskjerm. Forventningene til mesterskapet i Canada er store.

  • Jeg ønsker å nå langt sammen med dette laget, og jeg føler også at vi har muligheten til å gjøre det. Men det kommer til å bli tøft, det er mange gode nasjoner.

Vil til Frankrike eller Tyskland

48 landskamper, en bachelorgrad i psykologi, giftemål og profftilværelse i Sverige. Det er nesten litt vanskelig å tro at Linköping-spilleren bare er 22 år.

VIL NÅ LANGT: Kristine Minde håper Norge kan få suksess i VM. Foto: Odd Inge Aas

- Dette er jo noe de fleste ville vært storfornøyd med å klare innen de er 30? - Haha, ja, det har skjedd mye på kort tid, men jeg føler fortsatt at jeg har veldig mye å oppnå og ting jeg ønsker å erfare, sier Minde.

Akkurat nå nyter hun livet som fulltids fotballspiller midt mellom Stockholm og Göteborg. Östergötlands Fotballforbund ga henne nylig prisen som årets damespiller i 2014. I begrunnelsen trakk de blant annet frem at hun presterte bra til tross for at hun måtte spille i en rekke forskjellige posisjoner. Denne sesongen har hun imidlertid endelig fått spille mer fast i favorittposisjonen på høyresiden av midtbanen.

Hva så med veien videre?

  • Jeg vil fortsette å spille i utlandet en stund til, og har lyst til å oppleve Tyskland eller Frankrike. Jeg har ikke spilt i de aller største klubbene enda, men jeg ønsker å oppleve mer, sier Minde, som også gjerne vil ta mastergrad i faget sitt.

Ingen skjønner bergensdialekten

Det er ingen tvil om at lanslagledelsen verdsetter Minde høyt.

Assistenttrener Roger Finjord kaller henne en signalspiller, en som går foran og setter standarden for kulturen de ønsker å ha i laget.

— Kristine gir oss en enorm løpskraft, og det gir oss en trygghet med tanke på strukturen i laget. Hun er veldig moden som person og en viktig bidragsyter i gruppen, sier Finjord.

Han er imponert over alt det den unge spilleren har rukket så langt i karrieren.

— Hun har en god familie rundt seg, og har grunn til å klappe seg på skulderen for det hun har fått til, sier treneren.

Og selv om profftilværelsen i Sverige er fin, er det et lite problem der. Skarre-r-ene skaper utfordringer.

  • Svenskene skjønner ikke bæret av min bergensk, så jeg må legge om til svorsk. Det er nok ikke verdens beste svensk, men de forstår meg iallfall, sier Minde og ler.

I landslagsdrakten i kveld bør ikke skarringen by på de store problemene.