TROMSDALEN-ULLERN 4-1

— Vi synes det er like artig hver gang han scorer. I tillegg har han tre assist, så det går vel nesten ikke an å gjøre det så mye bedre enn det, sier en stolt Harry Lysvoll til iTromsø rett etter at sønnen deres hadde nesten på egenhånd senket bunnlaget Ullern med sifrene 4-1 på TUIL Arena.

— Så nå skal vi kjøre en "liten" tur hjem til Henningsvær igjen, ler senior Lysvoll, vel vitende om at tilbaketuren tar nesten seks timer.

- Fått seg ny bobil

TUIL-spissen Vegard Lysvoll feiret sin 150. kamp for "Dalingan" mot Ullern, og at jubilanten leverte kan en trygt si. Etter kampen kunne jubilanten feire scoring, tre assist og tre enkle poeng i en og samme kamp.

— Det er så klart veldig bra, men jeg er litt misfornøyd med at jeg er så ineffektiv, sier Vegard Lysvoll til iTromsø rett etter kampslutt.

TUILs toppscorer virket ekstra pigg under dagens kamp, og var i en helt egen klasse enn de andre på banen.

PIGG: Vegard Lysvoll var utrolig pigg i kampen mot Ullern. Foto: Robin Andersen

— 12 målpoeng på de 4 siste kampene. Det taler sitt eget språk, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.Lysvoll synes det var stas med foreldrene på tribunen.

— Nå har de jo fått seg ny bobil, så nå blir det kanskje flere turer opp hit for å se flere kamper, smiler banenes beste, før han kjapt legger til:

— Det er utrolig hyggelig at de tar seg tiden til å reise nordover, det var vel min jubileumskamp de ville se, så det setter jeg utrolig stor pris på.

- Var du ekstra motivert for å levere med foreldrene på tribunen?

— Helt klart. Når de kjører så langt for å se meg spille, da måtte jeg minst putte en scoring eller to.

Ingen hjelp

Det ble dog neppe noen fest i TUIL-leiren av å se på de andre resultatene i avdelingen. Verken KFUM Oslo, Grorud eller Kjelsås gikk på en smell mot henholdsvis Senja, Harstad og Mjølner, og dermed ingen hjelp fra de tre nordnorske lagene.

— Det er så klart kjedelig at de ikke avgir poeng, men vi må bare ha fokus på oss selv, sier Lysvoll.

25-åringen står med 13 nettkjenninger denne sesongen, ett mindre enn Senjas Christer Johnsgård. Helt skadefri og i storform, jakter han en ny toppscorertittel i 2.-divisjon.

— I starten var det mye smårusk og skader, men nå har jeg følt meg veldig pigg. Jeg er alltid bedre på høstsesongen, så jeg gleder meg til resten av kampene. Jeg liker å ha noe og strekke meg etter, og da er toppscorertittelen et naturlig mål for meg, sier Lysvoll.