Finnen var brennhet og involvert i alle Rosenborgs scoringer i 5-1-seieren over Byåsen i cupen onsdag.

Det var i utgangspunktet en meget solid søknad om å få en plass i kamptroppen mot Sogndal søndag – etter to seriekamper helt utenfor.

— Han meldte seg ordentlig på nå, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no onsdag kveld.

— Jeg er selvfølgelig skuffet over det (ikke å være i kamptroppen). Det ville alle spillere vært om man er utelatt fra troppen. Men jeg velger ikke å kaste bort energi på det. Jeg fokuserer bare på å jobbe og få fremgang, sa Riski selv.

Men nå har Rosenborg bestemt seg for at finnen skal sendes på ferie midt i sesongen, og går dermed glipp av bortekampen mot Sogndal og neste ukes cupkamp.

— Jeg får en uke hjemme i Finland sammen med familie og venner, og det skal bli godt. Kampen mot Byåsen onsdag gjorde også godt for selvtilliten min, og det er med en god følelse jeg nå reiser en tur hjem, sier Riski til rbk.no.

Grunnen til at han får seg en pause nå, er ifølge klubben at det har gått i ett for Riski siden forsesongen med Rosenborg foran 2015-sesongen.

Først med Rosenborg, deretter på utlån til IFK Gøteborg i fjor høst og skotske Dundee United i vinter – før han var tilbake i Trondheim igjen i februar.

— Riku har holdt det gående med reiser, trening og kamper i veldig lang tid nå. Derfor ble vi enige om at han kunne ha veldig godt av å få koble av noen dager hjemme hos familien, sier Ingebrigtsen.

Riski er tilbake på trening fredag 6. mai.