DALGÅRD: Den eksplosive Rosenborg-vingen slet under fjorårets høstsesong med skader. Nå har han et eget treningsopplegg for å holde seg skadefri.

— Jeg følger et eget opplegg for å stimulere muskulaturen min. Jeg må ha flere høyhastighetsløp på grunn av eksplosiviteten, sier RBK-vingen.

Seks godkjente løp

Helland kom innpå banen da det var 5-0 til de hvitkledde trønderne – etter eget ønske.

— Jeg ba Kåre om å bli byttet innpå utover i kampen. Jeg skal ha åtte høyhastighetsløp, så jeg fikk godkjent seks underveis. Da hadde jeg bare to igjen etter kampen, sier vingen som løp flere ganger på langs av banen etter kampslutt.

Den munnrappe høyrevingen har en fortid i Byåsen, og syntes det var stas å få spille mot gamle venner.

— Det var gøy å komme innpå. Som sagt så var det mye for å få løpt litt i midtuken, men det er alltid artig å spille mot folk jeg kjenner, fortsetter Helland.

Tre involverte

Treningsopplegget gjelder for de spillerne med eksplosiv muskulatur og stor fart. Både Pål André Helland, Yann-Erik de Lanlay og Jørgen Skjelvik har samme opplegg med høyhastighetsløp.

— Vi sitter i samme båt. Jørgen spilte jo hele kampen, så han slipper nok unna denne gangen.

Selv om han fikk godkjent seks løp i kampen, er han fast bestemt på at han ville kjørt åtte løp dersom han ikke hadde spilt.

— Jeg hadde tatt de åtte løpene uansett. Det er ikke gøy å gjøre det, men jeg har godt av det, så da gjør jeg det, sier han videre til adressa.no avslutningsvis.