REDDET MOLDE: Sander Svendsen sørget for at det ikke ble noen flause mot Grorud. REDDET MOLDE: Sander Svendsen sørget for at det ikke ble noen flause mot Grorud. Foto: Audun Braastad

Svendsen om kanonscoringen: – Jeg bare banket til

Svendsen-suser sørget for at Molde slapp med skrekken mot Grorud.

Det så ikke særlig lyst ut da Molde lå under 0-1 etter halvtimen spilt, og slet mot et svært godt Grorud-lag. Oslo-laget skapte flere store sjanser, og MFK var flere ganger bare heldig at det ikke endte i nytt baklengsmål.

Da 31 minutter var spilt bestemte Sander Svendsen seg for å ta saken i egne hender. Fra drøyt tjue meters hold vendte 18-åringen opp og sendte av gårde en kanon til venstre for Grorud-målvakt Hermann Rhodén som bare kunne stå og se på at ballen suste i nettet.

– Jeg hadde fått beskjed om å skyte før kampen. Det var utrolig deilig å se den gå inn. Jeg hadde bestemt meg på forhånd, og bare banket til da jeg fikk ballen, forteller Sander Svendsen til Rbnett om scoringen.

Imponert av Grorud

Mohamed Elyounoussi og Pape Pate Diouf sørget for nye Molde-mål etter hvilen, og selv om Fisnik Kastrati skapte spenning med sin 2-3-redusering dro MFK i land cupavansementet.

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær fortalte til Rbnett etter kampen at det var Grorud som fortjente å gå videre, og også Sander Svendsen var imponert over det 2. divisjonslaget fikk til.

Sander Svendsen i duell mot Grorud i cupens andre runde. Foto: Audun Braastad

– Grorud viste seg å være et meget godt lag. De holdt et høyt nivå og hadde bra tempo på ballen. De sto på hele veien og gjorde det vanskelig for oss. I tillegg skapte de mange sjanser. Vi hang faktisk ikke med, innrømmer Svendsen.

AaFK lørdag

Han spilte det meste av kampen framme som spiss. Mushaga Bakenga, Fredrik Gulbrandsen og Eidur Gudjohnsen sliter alle med små skadeplager, som gjør at Svendsen kan få fornyet tillit på topp i lørdagens lokaloppgjør mot Aalesund.

– Det er jo litt skader i klubben, og da gjelder det å være klar. Nå skal jeg bare restituere og så er jeg klar for Aalesund-kampen på lørdag, sier han.

Tidligere i år har 18-åringen blitt brukt mye på kanten – en plass han trives godt i.

– Jeg føler den kantrollen passer meg veldig godt. Da får jeg brukt mellomrommet i stedet for å stå og krige mot to midtstoppere, sier han.