I forbindelse med at TV 2 sender 4. divisjonskampen mellom Kautokeino og Nordlys lørdag kveld, konkurrerte Wathne og Jesper Mathisen i reinsdyrløp på Finnmarksvidda. Det gikk såpass hardt for seg at Wathne endte opp med ribbeinsbrudd etter at reinsdyret trakk ham ned i et stort hull.

— Jeg merket ingenting da det skjedde, men nå kjenner jeg det veldig godt. På venstre side, like under hjertet, er det noe som ikke stemmer. Jeg kjenner at det er et brudd der når jeg setter pekefingeren på punktet, sier Wathne til TV2.no.

TV 2-profilen beskriver bruddet som smertefullt, men harmløst, og var først og fremst bekymret for hvordan det gikk med reinsdyrene.

— Jeg ble redd for at de hadde blitt skadet eller skremt av dette og lurte på hvordan vi skulle få dem opp av hullet. Heldigvis var de helt fine og kom seg opp på egen hånd. Vi så at det var en våt flekk der, men ble fortalt at dyrene ville styre unna. Vi kunne nemlig ikke styre dem selv på noen måte. Min nølte da den andre kom tett på, og plutselig dundret de ned i hullet.

Wathne, som ble kåret til vinneren av løpet, har vært uheldig med ribbeinsbrudd tidligere. Han pådro seg fem brudd i en fallulykke i desember i fjor.

— Jeg har nettopp vært gjennom dette, men denne gangen var det som å styrte hodet ned i en fiskekasse, sier han.