Kenneth Gangnes er allerede ute i lang tid. Nå er det Daniel-André Tandes skade som bekymrer hoppledelsen.

Nå er heldigvis ikke Kongsberg-hopperens skade like alvorlig som kneskaden til Gangnes.

— Jeg har en kraftig beinhinnebetennelse, som manuellterapeuten vår er redd skal være forstadiet til et tretthetsbrudd, sier Tande til NTB. Han kom rett fra MR-undersøkelse til hoppernes sommerleir med hundrevis av barn i Midtstubakken.

— Jeg tok MR for å få bekreftet hvordan «ståa» er. Er det bare beinhinnebetennelse eller noe mer vi må ta hensyn til, sier Tande.

- Om det er tretthetsbrudd?

— Jeg må belaste beinet mindre. Det blir litt mindre hopping i så fall, men vi har ferie fra neste uke. Så da blir det uansett mindre hopping, sier 22-åringen.

- Kan det påvirke vintersesongen?

— Det tviler jeg på, sier Tande bestemt.

Får svar i løpet av uken

Han har vært plaget med beinhinnebetennelse i store deler av karrieren.

— Jeg har hatt beinhinnebetennelse omtrent helt siden jeg var 12 år, men i løpet av samlingen i Østerrike ble det verre enn jeg noen gang har opplevd det før. Det ble mange lange hopp og nedslag, som økte belastningen på fremsiden av leggen, sier Tande.

- Hopper du rett og slett for langt?

— Jeg hopper ikke for langt, men har kanskje litt stor fart av og til. Jeg prøver å kjøre så lav fart som mulig, men når det er varierende forhold, kan det være vanskelig å sette riktig fart. Da kan du få noen veldig lange hopp, beskriver Tande.

Nå blir MR-resultatene tolket både av Olympiatoppen og Curato. Først onsdag eller torsdag vet Tande omfanget av skaden.

Stöckl frykter ikke for sesongen

Landslagssjef Alexander Stöckl toner ned alvorlighetsgraden.

— Han har slitt med betennelse i leggene som er forårsaket av belastning etter mange lange hopp. Så da må vi sjekke at alt er i orden. Det er ikke noe alvorlig, men vi må være sikker på at det ikke er snakk om tretthetsbrudd eller noe lignende, sier landslagstrener Stöckl til NTB.

- Men det er ikke snakk om at sesongen er i fare?

— Absolutt ikke, svarer østerrikeren.

(©NTB)