I en kommentar hevder VGs Truls Dæhli at Tom Tvedt er mannen som overtar presidentvervet i Norges Idrettsforbund etter Børre Rognlien.

– Han ble tidlig spilt inn som den nærmeste til å etterfølge Børre Rognlien, og etter det VG forstår er det ikke lenger tvil. Tom Tvedt blir ny idrettspresident på tinget i juni, skriver Truls Dæhli.

Arbeidet for å finne ny idrettspresident har pågått helt siden Børre Rognlien annonserte at han ikke tar gjenvalg i et intervju med Aftenposten i oktober i fjor.

Valgkomité-leder: — Valget avsløres 20. april

Tom Tvedt (t.v) ledet i 2012 evalueringen av Olympiatoppen. Her er han sammen med avtroppende idrettspresident Børre Rognlien og generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen (t.h). Foto: NTB scanpix

Leder i Idrettsforbundets valgkomité Tove Paule vil ikke kommentere VGs opplysninger, men sier følgende om hvor langt valgkomitéen har kommet i prosessen med å velge ny Idrettspresident:– Vi har kommet ganske langt. Og vi skal ha siste møte 14. april. Da vil hele valgkomiteen samles, og vi kommer til å legge hele kabalen. 20. april vil vi holde en pressekonferanse, sier Paule.

20. april vil altså valget av ny president i Norges Idrettsforbund avsløres.

– Hva kan du si om det Truls Dæhli skriver?

– Det har jeg ingen kommentar til. Mange har lyst til å bli idrettspresident, og vi må ta hensyn til instruksen som er vedtatt, i tillegg til lovverket, sier Paule.

Tidligere landslagsspiller i håndball

Tom Tvedtvar ordfører i Randaberg kommune fra 1999-2007, fylkesordfører i Rogaland fra 2007-2011 og har siden 2011 sittet i fylkestinget, samt vært styremedlem i Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske og Paralympiske komité.

Han er også tidligere håndballspiller, og Tvedt fikk blant annet med seg 23 kamper for det norske A-landslaget.

I oktober sa Tom Tvedt følgende om hvilke ambisjoner han har når det gjelder vervet som idrettspresident:

— Jeg er først og fremst en kandidat til å sitte i styret i Norges Idrettsforbund, og synes arbeidet som gjøres der er særdeles viktig og interessant, sa Tvedt til Aftenbladet.

— Om jeg er en kandidat til presidentvervet får valgkomitéen og idrettstinget ta stilling til, fortsatte han.