HERNING: — Dette har vært mitt beste mesterskap noen gang, sa en strålende Camilla Herrem etter at gullet var på plass rundt halsen. Og det sier ikke så lite, for Holstebro-spilleren har nå to VM-gull, tre EM-gull og ett OL-gull. Men mett er hun ikke.

Camilla Herrem får en klem av sin far Carl Otto Herrem etter finaleseieren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Jeg kan ikke få nok gull! Vi viste klasse i første omgang og gjorde det vi hadde bestemt oss for, forklarte Herrem om den elleville førsteomgangen som ga ledelse 20-9.

At Nederland vant annen omgang 14-11, la ingen demper på stemningen.

— Det blir gjerne sånn når et lag leder så mye. Det var jo kjørt ved pause.

Deler æren

I en alder av 29 år har Herrem tatt et godt planlagt steg for å bli enda bedre.

— Jeg har drevet mye ett bens spensttrening og ett bens knebøy på satsbenet. Jeg merker at jeg får igjen for den treningen, spesielt på kantskudd.

— Hopper du høyere nå, henger du vel så lenge at du blir avblåst for passivt?

— He, he – så «gale» er det ikke, men det er godt å få den ekstra høyden. Da får jeg bedre tid til å avvente hva keeperen gjør. Benjamin Jensen og Olympiatoppen skal ha all ære av den spenstfremgangen jeg har hatt.

Norges «treffdronning»

I finalen ble Herrem norsk toppscorer med syv fulltreffere på ni forsøk. Også i mesterskap totalt er hun den som har truffet best av dem som har fått mye spilletid. 47 forsøk har gitt 38 mål – en uttelling på 81 prosent.

Heidi Løke nærmet seg Camilla på slutten, men ble stående med 78 prosent etter 35 mål på 45 forsøk. Så kan strekspilleren Vilde Mortensen Ingstad skryte av at hun hadde 100 prosent. To mål på to skudd før hun ble tatt ut av troppen og erstattet med Ida Alstad.

Som lag hadde Norge 65 prosent uttelling på angrepene.