Før mesterskapet var Stine Ruscetta Skogrand usikker på om hun i det hele tatt skulle få spille. Etter å ha fått mye tillit i mesterskapet som ga norsk VM-gull, kom gledestårene på direktesendt TV.

— Det føltes helt sinnssykt. Jeg har nesten problemer med å beskrive hvordan det føles. Det har vært en fantastisk reise med en sinnssykt bra gjeng. Jeg har jobbet for dette lenge, og det å få gull i første mesterskap er helt sinnssykt, sier Skogrand på telefon fra Danmark.

Grep sjansene

Før mesterskapet var det bare de mest håndballfrelste som kjente til navnet hennes utenfor Bergens grenser, men 22-åringen var en langt fra uviktig brikke i Thorir Hergeirssons puslespill.

I finalen scoret hun tre mål fra høyrekant – en posisjon hun så sent som i høst omskolerte seg til.

— Jeg var veldig usikker på hvor mye jeg skulle spille i turneringen, men jeg føler jeg har gjort meg fortjent til spilletiden jeg har fått og kantrollen passer meg mer og mer. Jeg håper at flere legger merke til at det gror i Tertnes, og kanskje kan dette få flere tilskuere til Haukelandshallen, sier hun.

Vil dyrke kantrollen

I semifinalen mot Romania, Norges tøffeste kamp under mesterskapet med unntak av åpningskampen mot Russland, scoret Skogrand to svært viktige mål i ekstraomgangene. Og bergenseren er ikke i tvil om at hun ønsker å bli en viktig brikke på landslaget, slik blant annet Cecilie Leganger, Mette Davidsen og Mia Hundvin har vært før henne.

— Jeg har hatt fokus på dette mesterskapet her og gjøre det bra i VM. Men det er ikke så lenge til OL, og jeg håper jeg har en mulighet til å bli med der. Jeg er innforstått med den rollen jeg har i laget nå, så må jeg dyrke kantrollen videre.

I Tertnes har hun vært en av de viktigste spillerne i flere år, men da som bakspiller. Tertnes leder eliteserien i det som etter all sannsynlighet blir Skogrands siste sesong i den blå drakten.

Og hva er vel bedre enn å vise seg frem for eventuelle beilere i et verdensmesterskap?

— Det er mange som følger med på et verdensmesterskap, ikke minst her i Danmark. Det gir meg absolutt en mulighet til å vise meg frem. Det er nok mange trenere og ledere her på tribunen, sier hun.

Feirer gullet

Også kjæresten og FyllingenBergen-spiller, Eivind Tangen, er interessert i en overgang til en utenlandsk klubb.

— Jeg diskuterer dette med Eivind, og vi håper vi kan finne en klubb i samme land. Det er mange klubber som både har et damelag og herrelag på toppnivå, sier hun.

Enn så lenge får fremtiden vente, for først skal gullet feires.

— Nå skal vi tilbake til hotellet og pynte oss opp med kjole og slikt. Så er det bankett, så får vi se hva som skjer.

— Du skal rekke et tidlig fly. Det blir vel ikke for sent?

— Vi får se, svarer hun lurt.

Gullet gir henne også småpene 105.000 kroner i bonus, ifølge NTB.