QUEBEC CITY: Halvparten av etappene i Ski Tour Canada er over. I dag flyr løperne fra Montreal til Calgary. De fire siste konkurransene arrangeres i Canmore, byen som huset langrennsøvelsene i OL i 1988. Så langt har touren vært preget av mye reising og bytte av hoteller. Først en etappe i Gatinaeu, deretter i Montreal og så to etapper i Quebec City. I Canmore blir det en roligere tilværelse.

På tredjeplass

— Det blir mye reising. Det er litt for mye reising. Heldigvis er det på slutten av sesongen. Det er helt avgjørende. Hadde dette vært under Tour de Ski, så ville det ha vært for tøft, sier Iversen til Adresseavisen.

Lørdag kveld måtte han slippe Petter Northug på jaktstarten. Iversen gikk i mål til tredjeplass, og ligger nå ett minutt og tolv sekunder bak Sergej Ustiugov i sammendraget.

— Det er veldig digg å få en pallplass på en litt tung dag i 15 kilometer skøyting. Jeg er fornøyd, sier han.

Hadde en plan

Iversen og romkamerat Petter Northug la en plan på forhånd.

— Planen var at jeg skulle ta igjen Petter. Deretter skulle han ligge først en periode, og så skulle vi bytte på å dra. Da jeg tok over, gikk det kanskje litt for sakte, og da måtte han frem og gå.

Målet før touren var å bli blant de ti beste. Fortsetter Iversen som nå vil han havne på pallen.

Tenker kun på sammendraget

— Ustiugov er den beste akkurat nå. Det er over 60 kilometer med skirenn igjen, og ingenting er avgjort. Dersom Ustiugov for eksempel har en svart dag på skiathlonen i Canmore, kan minuttene fly av sted. Martin (Johnsrud Sundby) er i form og kommer sikkert til å gå som et uvær der, mener kometen i norsk langrenn.

Selv fokuserer han ikke i det hele tatt på etappeseire.

— Jeg tenker kun sammenlagt og det ser veldig bra ut. Topp ti var målsettingen før Canada. Jeg ligger bra an med tanke på det nå i hvert fall.