ALFHEIM: Høgmo, som var hovedtrener i TIL senest i 2012, følger godt med på hva som skjer i sin gamle klubb.

Fredag formiddag satt han på tribunen på Alfheim under treninga i det fantastiske vårværet som har inntatt Tromsø.

Og landslagssjefen har selvsagt registrert at Bård Flovik og TIL har tapt de tre siste eliteseriekampene med 1-12 i målforskjell.

— I slike situasjoner handler det om å være tro til det man har tro på. Huske på at det har vært en del gode prestasjoner siden sesongen startet for TIL, og forsterke disse. Å være oppgaveorientert er min måte å snu motgang på, og jeg ser Bård er opptatt av å forsterke det som allerede er bra. Ikke bli stressa, men være kald på at det man jobber med er riktig kurs, også bli enda bedre i ulike faser av spillet, sier Høgmo sittende på rad fire på tribune vest på Alfheim.

— Klassiker

I etterkant av treningen hadde Høgmo et møte med Bård Flovik på Alfheim.

— Jeg møter alle klubbtrenerne i eliteserien med jevne mellomrom. Først og fremst de som har landslagsspillere. Temaet i møtet med Bård er blant annet om ståstedet til klubben og hvordan man tenker fotballfaglig, samt Bårds syn på hvordan eliteserien er både når det kommer til detaljer og det overordnede, sier Høgmo.

Søndag sitter Høgmo igjen på Alfheim-tribunen når Brann kommer på besøk.

— Det er en klassiker på mange måter. TIL har vært i eliteserien siden 1986 minus to år, og møtt Brann en rekke ganger. Brann har hatt en god start på sesongen, og TIL har veldig lyst til å slå tilbake, sier Høgmo.

— Vi er gode kolleger og venner, så det blir en hyggelig meningsutveksling og prat. Han vil sikkert ha en oppdatering på mine spillere og hvordan jeg ser på dem, sier Flovik om møtet med landslagssjefen.

Aron tilbake

For Flovik og TIL blir kampen ekstra viktig ettersom laget sårt trenger en opptur etter tapene mot Vålerenga, Rosenborg og Aalesund.

— Det er på bortebane vi eventuelt skal gjøre noen store grep. Vi er såpass fornøyde med det vi har gjort på hjemmebane at vi skal følge planene vi har lagt der. At det er mye oppmerksomhet utad skjønner jeg, men vi ser framover nå, sier Flovik til iTromsø.

På fredagens trening var islandske Aron Sigurdarson tilbake og trente for fullt. Han er høyaktuell for en startplass etter å ha stått over mot Mjølner etter en kneskade.

— Kneet har vært slitent etter RBK-kampen, så vi må balansere det slik at han blir klar, sier Flovik til iTromsø.

Runar Espejord var ikke på trening fredag, men skal testes lørdag for å få svar på om han kan være med i troppen til oppgjøret mot Brann.