GRIMSTAD: Jerv vant 2-1 over bunnlaget Hønefoss i 16. mai-festen på Levermyr. Alexander Lind ga vertene ledelsen etter 55 minutter med sin sjette scoring for sesongen.

Christopher MacConnacher sørget for 2-0 etter 71 minutter med et fint frispark fra 18 meters hold.

Malick Mane sørget for at de siste minuttene ble spennende da han reduserte til 2-1 kort tid etterpå, men det ble kampens siste mål.

Stor Lind-sjanse

Det ble en relativt sjansefattig førsteomgang på Levermyr. Jerv hadde det spillemessige overtaket men laget klarte ikke å utfordre Lukasz Jarosinski i Hønefoss-buret nevneverdig.

Verten burde ha tatt ledelsen da toppscorer Alexander Lind ble spilt alene mot keeper etter 17 minutters spill. Den tidligere Start-spilleren, som sto bokført med fem nettkjenninger før kveldens kamp, klarte imidlertid ikke å sette avslutningen sin mellom stengene. Det så ut som om ballen spratt i det han avsluttet.

Hønefoss hadde kun én ok mulighet før pause. Den kom på et frispark ved Malick Mane like etterpå. Spissen traff godt, men skuddet gikk rett på Øyvind Knutsen, som bokset ballen over.

Christopher MacConnacher fikk også testet skuddfoten etter 29 minutter. Jerv fikk frispark 25-26 meter fra Hønefoss-buret. Skuddet til MacConnacher var hardt, men gikk like utenfor krysset til Hønefoss sin sisteskanse.

Like før pause gjorde Ohi Omoijuanfo en god jobb på kanten, og la lavt inn foran mål, der både Christoffer Myhre og Alexander Lind ventet. Ingen av de to klarte imidlertid å få en fot på ballen.

Tre scoringer etter pause

Andreomgangen var ti minutter gammel da Lind sørget for 1-0 for vertene. Andreas Hagen stusset ballen til spissen, som smelte til fra 13-14 meter. Skuddet var godt plassert, og snek seg nede i hjørnet bak en utspilt Hønefoss-keeper. Målet var Linds sjette for sesongen.

Hønefoss kunne ha slått tilbake i det neste angrepet. Morten Hæstad kom seg ned til kanten, og la inn foran mål. Der ventet tometersmannen Øyvind Hoås, men headingen til spissen gikk like over mål.

Etter 71 minutter fikk Jerv frispark like utenfor Hønefoss sin 16-meter. Christopher MacConnacher, som kom nære ved å score på en dødball i før hvilen, traff godt, og plasserte ballen helt nede i det venstre hjørnet. En fin scoring.

Hønefoss hadde ikke tenkt å gi seg, og seks minutter senere ble det igjen spenning i kampen. Gjestene fikk frispark 18 meter fra Jervs mål. Malick Mane viste at han har en god høyrefot, og plasserte ballen nydelig i krysset.

Det kom ikke flere scoringer på Levermyr, og dermed kunne publikum juble over tre nye poeng til laget fra Grimstad.