Jerv – Bryne 3-0

Det var hjemmelaget som kom til den første sjansen i kampen, etter snaut ti minutter. Et frispark blir i første omgang klarert av Bryne-forsvaret, men ballen havner hos Jerv-spiller Omoijuanfo, som header ballen i stangen. Kjempemulighet for Jerv.

Ohi Kwoeme Omoijuanfo i kjent driv før pause. Scoringen hans midtveis i omgangen lettet mange kilo på skuldrene til unggutten som har opplevd litt måltørke så langt i Jerv-drakta. Foto: Jan-Erik Stiland

Hjemmelaget tar ledelsen etter 17 minutter av den første omgangen. Jan Jenssen slår et nydelig innlegg mot bakerste stolpe. Der dukker Ohi Omoijuanfo opp og header ballen inn i nettmaskene.— Spillerne var ikke påskrudd i det hele tatt i denne kampen, og det var ikke noe å si på at et aggressivt hjemmelag tok ledelsen mot våre tafatte spillere, sier en skuffet Bryne-trener Gaute Larsen.

Første mulighet like før pause

Bryne klarte i løpet av den første halvtimen ikke å produsere en eneste målsjanse. I det hele tatt har laget slitt veldig mye med å etablere noe spill. Stort sett er det hjemmelaget som kontrollerer spillet ute på banen.

Et par minutter før pause burde Robert Undheim og Bryne utlignet på Levermyr stadion. Vegar Landro slo et godt innlegg fra høyresiden, som Robert Undheim helt umarkert dessverre headet over målet. Den første muligheten til Bryne i denne omgangen.

— Det var i grunnen veldig halvhjertet det vi forsøkte oss på overalt på banen. Vi tapte duellene, hadde mange balltap på midtbanen og skapte ikke noe framover i det hele tatt, mener han.

Hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse, og det var det ikke noe å si på slik omgangen har artet seg. Bryne må prestere flere hakk bedre om de skal ha håp om å kunne reise hjem fra Grimstad med poeng.

Jerv økte ledelsen

Den andre omgangen var ikke mer enn tre minutter gammel før Jerv økte sin ledelse. Ohi Omoijuanfo drar seg inn i feltet og blir felt samtidig som han spiller ballen til Alexander Lind. Lind får avsluttet halvveis liggende og med ryggen mot mål, men den går allikevel forbi Kristiansen i Bryne-buret.

Jerv fikk tydelig blod på tann etter den andre scoringen, de formelig veltet over Bryne de neste minuttene. Og etter dryge timen var de veldig nære å øke sin ledelse. Alexander Lind fikk god tid til å sikte inn kanonen, men en god inngripen av Anders Kristiansen hindret scoring.

Bryne var tafatte

Bryne virket helt resignerte utover omgangen, de klarte stort sett ikke å komme seg stort over midtbanen. Skuffende svakt av et Bryne-lag som virkelig imponerte, til tross for tap, mot Brann sist.

Og det var ikke ufortjent at Alexander Lind økte hjemmelagets ledelse noen få minutter før full tid. Han hadde ingen problemer med å sette ballen til side for Anders Kristiansen.

Dette var definitivt en kamp som jærlaget må legge bak seg raskest mulig. I kveldens kamp var det nemlig ingenting som fungerte for dem, og laget tapte sin andre kamp på rad.

— Egentlig kan jeg oppsummere denne kampen som en kamp mellom mannfolk og smågutter, understreker Bryne-treneren.