− Prestasjonen i første omgang er slett. Vi blir utspilt og fremtrer feige. At vi kommer oss unna med 0-0 til pause er flatterende, sier Steinar Pedersen, trener for Jerv.

Da hadde han sett Kristiansund skape flust med sjanser mot sine elever. To ganger ble Øyvind Knutsen og Jerv reddet av aluminiumen og flere ganger var hjemmelaget kun marginer unna ledermålet.

Men Pedersen brukte pausen godt.

− Helt ulikt oss

− Jeg spurte dem hva de var redde for. Vi skal våge å bruke ballen. Det som skjedde i første omgang var ulikt oss, mener treneren.

Jerv fikk den verst tenkelige starten da Dan Petter Ulvestad fikk stanke vertene i føringen på corner etter 52 minutter. Sakte men sikkert jobbet de gulkledde Grimstad-guttene seg inn i kampen. Og etter 68 minutter var Jerv tilbake i kampen — dog på særdeles heldig vis. Andreas Hagen kom fri på venstresiden og slo tydelig et innlegg. Ballen føk like godt i vakker bue over målvakten og havnet i motsatt kryss.

− Det kan nok diskuteres om det var skudd eller innlegg. Spør du målscoreren vil han nok hevde at det var skudd, sier Pedersen og flirer.

Dahlum kunne avgjort

Mot slutten av kampen viste Jerv prov på hva som bor i laget. Kampen bølget fram og tilbake, med sjanser begge veier. Innbytter Henrik Dahlum fikk aller største sjansen noen minutter før full tid, i et strålende angrep regissert av Jan Jenssen og Espen Knudsen på høyresiden, da han ble spilt fri 10 meter fra mål. Kristiansunds målvakt fikk en hånd på det gode skuddet.

− Om vi hadde scoret der hadde det kanskje vært litt for godt betalt, innrømmer Pedersen.

− Møtte sterk motstander

For om Jerv tidligere har gått av banen misfornøyde med ett poeng, føltes poenget på Vestlandet definitivt som en seier.

− I dag tar vi poeng mot en meget sterk motstander. Vi viser at vi er i stand til å snu kamper, sier Steinar Pedersen.

Nå har han to dager på seg for å restituere guttene før 16. mai-oppgjøret på Levermyr mot Hønefoss.