LERKENDAL (adressa.no): Kyrksæterøra har fostret mang en toppspiller. Pål André Helland, Vegard Forren og Ardian Gashi er kjente navn for alle, men også Magnus Stamnestrø har vist at han har noe å fare med.

23-åringen, som tidligere har spilt for Molde, har gjort sakene sine solid i førstedivisjonsklubben Kristiansund denne sesongen, og nå får han muligheten til å vise seg frem for Rosenborg.

— Han skal være her et par dager og se på forholdene. Vi har selvfølgelig noen baktanker med det. Det er for å sjekke ham ut og åpne en relasjon. Det er en trøndersk spiller vi har fulgt en stund, og som har levert bra prestasjoner, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til adressa.no.

Kan erstatte Henderson

Stamnestrø spilte kamp for Kristiansund søndag, og skal ha en rolig restitusjonsøkt på Lerkendal mandag ettermiddag. Tirsdag skal han trene for fullt med laget.

— Han er en indreløper og en klok spiller. Magnus gjør gode valg og er bra med ball. Nå har Liam (Henderson) reist hjem, og Magnus kan være et indreløperalternativ for oss, sier Bjørnebye.

Kristiansund-spilleren synes det er svært spennende med treningsoppholdet på Lerkendal. Fra før har han 35 kamper i eliteserien, hvorav 16 for Molde i perioden 2010 til 2012. I 2013 hadde han 19 kamper da han var på utlån til Sogndal.

— Rosenborg det største

Selv om han har spilt for Molde, var det Rosenborg som var klubben hans da han var liten.

— Etter å ha vært i Molde i mange år har det blitt et litt spesielt forhold der også. Men da jeg var liten var det Rosenborg som var det største, egentlig, sier Stamnestrø.

- Så om Rosenborg vil ha deg blir ikke du vanskelig å be?

— Nei, det tror jeg ikke. Som trønder er det å spille for Rosenborg det største. Om det eventuelt blir sånn hadde det vært veldig artig.

Stamnestrø, som har fire mål på ti kamper for Kristiansund denne sesongen, gleder seg til å få kjenne på nivået.

— Jeg synes selv jeg er best i den offensive biten av spillet. Overblikk, pasninger, god til å komme i feltet og avslutte, sier han.