SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Uruguays landslagssjef Oscar Tabárez er irritert på medier som observerte lagets lukkede trening. Derfor holder han laguttaket til VM-semifinalen hemmelig.

– Jeg har ingen planer om å gi dere lagoppstillingen. Vanligvis gjør jeg det, men planene er endret, sa Tabárez dagen før kampen mot Nederland.

– Treningen vår skulle være lukket, i henhold til FIFA-reglementet, og vi antok at alle parter var innforstått med dette, også journalistene. Men noen ville leke krigskorrespondenter, og informasjon om lag og taktikk er blitt offentliggjort , fortsatte han.

– De brøt reglene. Treningen var lukket, men noen mediefolk tok bilder, filmet og avslørte hva vi drev med.

Uruguays trening på Philippi stadion mandag var åpen for mediene de første 15 minuttene, men deretter stengt. Åpenbart ble ikke det respektert av alle.

Tidligere i VM har Tabárez offentliggjort laget dagen før kamp. Før kvartfinalen mot Ghana gjorde han det til og med to dager før kampen, men denne gang holder han munn om hvem som erstatter utestengte Luis Suárez og Jorge Fucile.

Tabárez vil heller ikke si noe om sjansene for at lagkaptein Diego Lugano eller midtbanespiller Nicolás Lodeiro, som begge sliter med skade, kan spille kampen.

På spørsmål om tirsdagens kamp er den viktigste i hans karriere, hadde Tabárez derimot klart svar: – Så lenge vi ikke taper, blir den neste kampen den viktigste.

VM-finalen spilles søndag i Johannesburg.

(©NTB)