Den nå avgåtte landslagslegen Fredrik S. Bendiksen tok torsdag på seg all skyld etter at Therese Johaug hadde avlagt en positiv dopingprøve på stoffet clostebol. FC København-trener Ståle Solbakken er en nær venn av Bendiksen, og har hatt med ham å gjøre både privat og i idretten.

— Fredrik er den beste mannen jeg har jobbet med i idrettsverden. Han har vært bunnsolid i alt han har gjort, sier Solbakken.

Samtidig retter han en kraftsalve mot en annen norsk idrettsprofil, Johan Kaggestad.

— Det provoserer meg helt vilt

Kaggestad har lang fartstid som friidrettstrener, og har de siste årene vært idrettsekspert i TV 2. Det Solbakken reagerer på, er at Kaggestad i et intervju med NTB sier at:

«Noen leger er kjempegode og særdeles strikte på rutiner, mens andre er middelmådige. Bendiksen går i siste kategori».

— Det provoserer meg helt vilt at folk som Johan Kaggestad kommer med mer eller mindre idiotiske utsagn, og kaster seg på en slags... Alle ser jo at Fredrik har gjort en feil. Men det virker som noen aldri har gjort en feil, sier Solbakken.

FC København-treneren fortsetter:

— Det irriterer meg voldsomt at Kaggestad slenger ut påstander om at det er "sånne typer leger" og "sånne typer leger". Han har jo kommentert Tour de France i 100 år, da det nesten ikke var en ren rytter som stilte til start, han stilte nesten ikke et spørsmål ved det. Han satt der på sin høye hest. Det provoserer meg voldsomt!

— En veldig dyktig lege

Kaggestad mener at Solbakken har all grunn til å påstå at det «slenges ut påstander». TV 2-eksperten presiserer at Bendiksen er en veldig dyktig lege.

— Bendiksen er en lege som har mye «credit». Han har vært borti usedvanlig mange landslag, og er en veldig dyktig lege. Hans kvalitet som idrettslege er det ingen grunn til å stille spørsmål ved, sier Kaggestad til Aftenposten.

Han utdyper:

— Jeg mener at grunnen til at dette har skjedd er at det har vært rutiner som ikke har vært fulgt i tilstrekkelig grad. Det er samspillet mellom legen, laget og Johaug som er grunnen til at det har skjedd. Det er lov å feile en gang, men nå er det to som har bommet på rutiner. Men Bendiksens renommé som idrettslege, det er helt strålende, sier Kaggestad.

— Så usedvanlig krevende det er å forholde seg til dopingregelementet, er det nesten for mye av det gode å ikke bomme her. Men dette er en så åpenbar feil, at dette burde de hatt styr på, sier Kaggestad.

Kaggestad viser da her blant annet til at det var ganske innlysende, både ved merkingen av esken og i innholdsfortegnelsen, at tuben inneholdt et forbudt stoff.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Johaug-saken, mysteriet rundt kremen i Livigno og et hatoppgjør uten futt.