OBERSTDORF: Onsdag kunne den svenske avisa Expressen avsløre at Dürr varsler comeback. 28-åringen ble tatt for EPO-bruk under Sotsji-OL i 2014. Men 25. februar har østerrikeren sonet ferdig dopingdommen på to år.

Men han er ikke ønsket tilbake i verdenscupsirkuset.

Johannes Dürr krysser målstreken på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme i 2013. Han ble tatt i doping under OL i Sotsji. Foto: AP

— Jeg tror ikke at han kommer på startstrek så lenge jeg står der. Får jeg han på høyre eller venstre side av sporet, da skal jeg slå knock-out på ham, sa Northug etter å ha blitt nummer ni i den klassiske fellesstarten i Oberstdorf.- Er det virkelig så sterke følelser, spurte Aftonbladet i intervjusonen.

— Ja, vi hadde en liten historie i Tour de Ski. Jeg tror ikke han tørr å stå på start så lenge jeg er i verdenscupsirkuset.

- Er du overrasket over at han forsøker?

— Jeg tror ikke han kommer tilbake så lenge jeg står på start i verdenscupsirkuset.

Passerte Northug i Touren

Historien Northug sikter til er fra Tour de Ski i 2014, halvannen måned før Dürr ble tatt for doping. På den nest siste dagen i Val di Fiemme avanserte østerrikeren fra 34. plass til 6. plass i sammendraget. Og på vei opp Alpe Cermis suste Dürr forbi Northug og snøt nordmannen for tredjeplassen sammenlagt.

Ifølge Expressen kjemper Dürr hardt for å komme tilbake i skisporet. Men han får ikke støtte fra skiforbundet i sitt eget hjemland.

— Vi prøver å stoppe ham. Men det er ikke sikkert vi lykkes, sier sportssjef Markus Gandler i det østerrikske skiforbundet til Expressen.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her: