OBERSTDORF: Finn Hågen Krogh var en god kandidat til å havne på pallen i sammendraget før dagens etappe i Tour de Ski. På en dag der kroppen fungerte godt, ødela skibindingene hans muligheter.

Finn Hågen Krogh var langt nede etter 15-kilometeren. Foto: Kim Nygård

Krogh mistet skiene to ganger i løpet og gikk inn til 25. plass, over minuttet bak vinneren Alexej Poltoranin. Dario Cologna ble nummer to, mens Francesco De Fabiani ble tredjemann på en dag hvor ingen nordmenn kom på pallen.

Ingen nordmenn på pallen

Niklas Dyrhaug ble beste nordmann med fjerdeplass, mens Didrik Tønseth kom på femteplass. Petter Northug ble niendemann, mens sammenlagtlederen Martin Johnsrud Sundby mistet mye verdifull tid da han gikk inn til 23. plass, nesten minuttet bak vinneren.

Her ligger skiene (t.h) ved foten av stillaset. Foto: Kim Nygård

Dagens mest uheldige var uten tvil Finn Hågen Krogh. Etter løpet kastet han skiene under pressetribunen i sinne. Etter lang tid i omkledingsteltet kom han gråtkvalt ut og møtte pressen.— Det er rart å stå i løypa uten ski på beina. Det er trist, sier han til Adresseavisen.

Vet ikke hva som skjedde

- Mistet du begge?

— Begge, svarer Krogh.

- Hva skjedde?

— Jeg vet ikke. Det er ikke min tour tydeligvis. Det er kjedelig.

- Hvordan føles det nå?

— Jeg hadde min klart beste dag i touren i dag og kjente meg sprek, så jeg følte jeg kunne gjort en veldig god jobb til slutt i dag. Men det ville seg ikke slik.

Bindingene åpnet seg

— Er dette det tyngste du har opplevd i langrennskarrieren?

— Ja, det er vanskelig å si, men det føles ganske jævlig akkurat nå. Jeg mistet mye tid.

Landslagstrener Trond Nystad fastslår at uhellene skyldes en materialfeil.

— Jeg har bare hørt at han mistet skiene. Noe mer enn det vet jeg ikke. Bindingene åpnet seg underveis. Det skal egentlig ikke skje.

Materialfeil

- Har du opplevd noe lignende?

— Nei, men det er spesielle forhold. Det er ganske hard snø og harde nedoverkjøringer. Det kan ha pakket seg litt snø under bindingen. Det er veldig vanskelig å si hva årsaken er, men det er helt sikkert en liten materialfeil, sier Nystad til Adresseavisen.

Gårsdagens vinner Emil Iversen fikk det tyngre i dag og ble nummer 24. Han synes synd på Krogh.

— Han er århundrets ulykkesfugl. Han mistet begge skiene og det er forferdelig. Jeg synes veldig synd på ha, sier Iversen til Adresseavisen.

Northug: - Føler meg sterk

Petter Northug (30) var svært sliten og holdt på å gi opp å følge med tetgruppa mot slutten av løpet. Han hang imidlertid med inn og reduserte avstanden til Sundby i sammendraget til 47 sekunder.

— På fjerde- og femterunden var det nesten slik at jeg ikke klarte å være med mer. Jeg var sliten etter sprinten.

- Hvor sterk føler du deg?

— Jeg føler meg sterk. Differansen til Martin er litt mindre. I fjor og i år er de mest stabile tourene jeg har hatt, sier bursdagsbarnet til Adresseavisen.