Liverpool trengte tre poeng og en god opplevelse hjemme på Anfield. De røde har etter dagens runde seks poeng på seks kamper, noe som er den dårligste ligastarten på 18 år.

Før kampen innrømmet Liverpool-kaptein Steven Gerrard at den siste uken har vært tøff.

Darren Bent sørget for at slutten av uken ikke ble så veldig mye lysere.

Roy Hodgson byttet ut alle spillerne fra det pinlige tapet for Northampton i ligacupen onsdag. Bare så synd for Liverpools ferske manager at det ikke var nok til tre poeng mot Sunderland.

Etter Sunderland-kampen oppsummerte han situasjonen nesten likt som sin leder på banen:

— Det har vært en rar uke. Vi spilte godt mot Manchester United sist, men slapp inn et sent mål. Da ble alt negativt etter den kampen. Tapet i ligacupen var selvsagt alt for dårlig, og i dag får vi merke at det er ingen enkle kamper i denne ligaen.

Gratis åpningsmål

Men det begynte imidlertid bra for de røde.

Allerede etter tre minutter hadde Fernando Torres ballen i nettet, men scoringen ble annulert for offside.

Men to minutter senere scoret hjemmelaget et mål som ble godkjent - til store protester fra gjestene fra nordøst.

Sunderland fikk frispark litt inne på egen halvdel. Michael Turner sendte den litt lenger bakover med hælen, trolig for at keeper Simon Mignolet skulle ta det. Torres snappet imidlertid ballen, og løp mot keeper. Den eneste som fulgte var Dirk Kuyt, og Torres trillet ballen til sin lagkamerat, som enkelt scoret.

Målet ble godkjent, til tross for Sunderlands protester.

- Hadde et slikt mål blitt godkjent mot mitt lag hadde jeg ikke vært fornøyd, men det går opp i opp med målet vi fikk i starten som ikke skulle vært anulert, sa Hodgson.

Nesten strafferedning

De røde klarte ikke feste grepet om kampen etter målet, og etter 24 minutter ble ballen spilt opp i hånden på Christian Poulsen. Stuart Attwell pekte på straffemerket, en avgjørelse det var lite å utsette på. Hodgson var imidlertid ikke enig.

- Det er en kompensasjonsstraffe for målet vi fikk i starten av kampen. For meg er det ikke hands før spillerne stopper ballen med vilje, sa Hodgson, og lo vekk spørsmål om ikke hånden til Poulsen var så langt ute fra kroppen at det var riktig med straffe.

Darren Bent var på ingen måte sikker fra krittmerket, men ballen snek seg under Jose Reina som valgte riktig side.

Bent igjen

Der den første omgangen startet bra for hjemmelaget, startet den andre veldig dårlig.

Etter kun tre minutter slo Nedum Onuoha inn fra høyrekanten, og Darren Bent var overlegen i duellen med Glen Johnson. 1-2!

Etter ledermålet var det faktisk Sunderland som var det beste laget, og Henderson, Cattermole og Malbranque prøvde seg alle med avslutninger mot Reina.

(saken fortsetter)

TØFT: Det ble en tøff dag på jobben for Daniel Agger og Liverpool. Her er han i duell med Sunderlands Ahmed Elmohamady. FOTO: Digitalsport

Superduoen

Men så var det Torres og Gerrard da.

64 minutter ut i kampen kom førstnevnte fri på høyrekanten. Han slo inn, og ballen gikk via Turner og bakken, før den traff hodet til Gerrard. Han styrte inn utligningen i nærmeste hjørnet.

Etter utligningen var det hjemmelaget som var nærmest den avgjørende scoringen.

Torres prøvde seg fra elleve meter, men skled i avslutningsøyeblikket. Kyut, Johnson og David N'Gog prøvde seg også, men det ble bare nesten.

Dommeren la til seks minutter, og på overtid av overtiden fikk Daniel Agger en enorm mulighet til å sikre seieren. Headingen fra syv meter gikk imidlertid til side for mål.

— Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen, men må bare gi honnør til dem for ikke å slippe inn flere mål, oppsummerte Liveprool-manageren.

Dermed står Liverpool med seks poeng etter seks kamper.

Det er det ikke mange på Anfield som er fornøyd med.

Sjekk oppdatert tabell her

Fakta Premier League (6. runde):

Manchester C. – Chelsea 1-0 (0-0). M: Carlo Tevez (59). T: 47.203. Arsenal – West Bromwich 2-3 (0-0). A: Samir Nasri (75, 90). W: Peter Obemwingle (50), Gonzalo Jara (52), Jerome Thomas (73). T: 60.025. Birmingham – Wigan 0-0. T: 22.186. Rødt kort: Craig Gardner (90), Birmingham.

Blackpool – Blackburn 1-2 (0-1). Bp: Matthew Phillips (85). Bb: Charlie Adam (selvmål 21), Brett Emerton (90). T: 15.901. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Fulham – Everton 0-0. T: 25.598. Brede Hangeland spilte hele kampen, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve for Fulham.

Liverpool – Sunderland 2-2 (1-1): L: Dirk Kuyt (5), Steven Gerrard (64). S: Darren Bent (str. 25, 48). T: 42.000. West Ham – Tottenham 1-0 (1-0). W: Fredric Piquionne (29). T: 34.190. Spilles søndag: Bolton – Manchester U. (13.00), Wolverhampton – Aston Villa (15.05), Newcastle – Stoke (17.10)