Andrey Arshavin of Arsenal stands dejected at the final whistle--------------------Joe Toth / BPIBarclays Premier LeagueArsenal v West Bromwich Albion25 September 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Joe Toth
Arsenal manager Arsene Wenger issues instructions to his players--------------------Joe Toth / BPIBarclays Premier LeagueArsenal v West Bromwich Albion25 September 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Joe Toth

Arsenal mot West Bromwich på Emirates.

Sikker H.

Det ville trolig de aller fleste som regner seg som fotballeksperter sagt på forhånd.

Første hjemmekamp i år vant The Gunners 6-0 over Blackpool, så måtte Bolton reise hjem med 1-4-tap, før det ble ny 6-0-seier mot Braga i Champions League.

Forrige hjemmetap for Arsene Wengers menn kom 31. januar i år, 1-3 mot Manchester United.

West Bromwich på sin side fikk et tøft møte med "de fire store" i serieåpningen — de reiste hjem fra Chelsea-møtet med seks baklengsmål i sekken.

SCORINGSJUBEL: Det var West Bromwich som kunne juble høyest på Emirates. FOTO: Digitalsport Men det var faktisk ikke ufortjent da Peter Odemwingie og Gonzalo Jara sendte gjestene fra West Bromwich i en svært overraskende tomålsledelse i løpet av tre minutter like etter pause.

— Vi var dårlige, og fortjente å tape kampen fordi vi ikke hadde kvalitet eller konsentrasjon, sa en selvkritisk Arsene Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Vi var heldige som hadde 0-0 til pause, og i stedet for å ta tak i kampen kom vi kjapt under med to mål. Vi gjorde feil etter feil bakover på banen, fortsatte Arsenal-manageren.

Kollega Roberto di Matteo var naturlig nok veldig fornøyd med den overraskende seieren.

— Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi spilte i dag. Vi turte å spille fotball her, og vi jobbet hardt og presset dem over hele banen, sa han til BBC etter triumfen.

Straffebom

Før pause hadde både hjemmelagets Andrei Arsjavin og bortelagets Odemwingie en ball i stolpen. Chris Brunt fikk også muligheten fra straffemerket, etter at Almunia hadde lagt Odemwingie i bakken. Spanjolen gjorde imidlertid opp for seg med å redde forsøket.

NEDSLÅTT: Arsenals Andrej Arsjavin. FOTO: Digitalsport

Drama på slutten

Etter 73 minutter gjorde Jerome Thomas sjokket enda større, da han økte til 3-0-ledelse.

Samir Nasri reduserte bare to minutter senere, og på overtid pirket han ballen i mål, slik at hjemmefansen fikk et lite håp om at det likevel skulle bli poeng.

Tomas Rosicky fikk en mulighet fra 12 meter på overtid, men skuddet gikk langt over.

Dermed ble det bare med håpet, og Arsenal tapte hjemme for første gang på nesten åtte måneder.

Sjekk oppdatert tabell her

Fakta Premier League (6. runde):

Manchester C. – Chelsea 1-0 (0-0). M: Carlo Tevez (59). T: 47.203. Arsenal – West Bromwich 2-3 (0-0). A: Samir Nasri (75, 90). W: Peter Obemwingle (50), Gonzalo Jara (52), Jerome Thomas (73). T: 60.025. Birmingham – Wigan 0-0. T: 22.186. Rødt kort: Craig Gardner (90), Birmingham.

Blackpool – Blackburn 1-2 (0-1). Bp: Matthew Phillips (85). Bb: Charlie Adam (selvmål 21), Brett Emerton (90). T: 15.901. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Fulham – Everton 0-0. T: 25.598. Brede Hangeland spilte hele kampen, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve for Fulham.

Liverpool – Sunderland 2-2 (1-1): L: Dirk Kuyt (5), Steven Gerrard (64). S: Darren Bent (str. 25, 48). T: 42.000. West Ham – Tottenham 1-0 (1-0). W: Fredric Piquionne (29). T: 34.190. Spilles søndag: Bolton – Manchester U. (13.00), Wolverhampton – Aston Villa (15.05), Newcastle – Stoke (17.10)