Aftenposten skrev tidligere mandag at Petter Northugs sponsoravtale med Red Bull kunne være i fare, som følge av langrennsstjernens promillekjøring natt til søndag.

Nå har imidlertid Red Bull bestemt seg for at Northug får fornyet tillit.

— Red Bull ser svært alvorlig på fyllekjøring, og tar avstand fra Petters handlinger i dette tilfellet, skriver Kristian Kjelman i en e-post, før han fortsetter:

— Samtidig er Petter Northug i en vanskelig situasjon, og i tråd med vår strategi vil vi hjelpe ham videre fremfor å avbryte samarbeidet med ham. Hvordan Red Bull kan være en best mulig støttespiller i tiden fremover, avgjøres i samråd med Petter, skriver Kjelman.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Skiskole avviser Northug-brudd

Mens Red Bull nå tilsynelatende viser Petter Northug nåde, er andre samarbeidspartnere fortsatt i tenkeboksen.

Tidens Krav meldte tidligere denne mandagen at Petter Northug ikke lenger var ønsket av arrangøre ved sommerskiskolen i Aure, der Northug etter planen skulle stille som instruktør.

Nå avviser imidlertid arrangøren at samarbeidet er avviklet i en pressmeldingen.

— Vi har ikke avviklet avtalen med Petter Northug verken når det gjelder bruk av Petter i eksponering av våre arrangement, som instruktør på sommerskiskolen eller hans deltakelse på Toppidrettsveka, men vi vurderer samarbeidsavtalen på lik linje med alle andre som har avtaler med Petter Northug. En endelig konklusjon blir tatt etter møtet med managementet til Petter Northug, heter det i pressmeldingen.

Tidligere mandag ble det også klart at Vi Menn og Eiendomsmegler 1, to av Northugs andre sponsorer, også har besluttet å ivareta samarbeidet med skistjernen.

Northugs hovedsponsor Coop har ennå ikke tatt sin beslutning om videre samarbeid med Northug.

SPORTSDØGNET: