Klokken 05.35 natt til søndag fikk politiet melding om en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim. I etterkant har det blitt kjent at Petter Northug var sjåføren av ulykkesbilen, en Audi A7. Han har innrømmet at han kjørte med promille da han mistet kontrollen og kolliderte med autovernet.

Den første patruljen på stedet hadde med seg et TV-kamera på slep.

Først på stedet

— Jeg kan bekrefte at Nattpatruljen-teamet var sammen med den første politipatruljen på ulykkesstedet, sier informasjonskonsulent Gudmund Bjotveit ved SBS Discovery.

Om bildene fra ulykkesstedet skal vises på TV er ikke avgjort.

— Vi har ikke sett opptakene ennå. Det er en del etiske og juridiske vurderinger vi må gå igjennom før vi tar den beslutningen, sier Bjotveit.

Nattpatruljen har nettopp begynt innspillingen av fjerde sesongen. Hvis Northug-episoden blir godkjent blir den sendt på TV-kanalen MAX i løpet av august.

Nattpatruljen er en kjent TV-serie som følger en patruljebil med to politibetjenter i løpet av ei nattevakt i forskjellige byer i Norge.

Politiet vil ikke vise video

Kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at tv-teamet satt i bilen med innsatsleder Anders Bang Danielsen og politibetjent Olav Skarsem. De har blitt kjent gjennom serien Nattpatruljen.

— Vi skal ta en prat med produksjonsselskapet, men vårt standpunkt er at vi ikke ønsker at det skal bli vist noe video fra denne hendelsen. Da vi gikk inn i dette samarbeidet var det med en forutsetning om at ingen skulle være gjenkjennbare og denne situasjonen er definitivt det, sier hun.

Vikaune understreker at de har et godt samarbeid med SBS Doscovery, som produserer Nattpatruljen for kanalen Max.

— Det har ingen betydning at Petter Northug har innrømmet dette, vi må ta en uavhengig avgjørelse, sier hun.

Tror på løsning

Hun bekrefter at det var den første innspillingshelga for opptak til den fjerde sesongen.

— Vi får se gjennom alle episoder i forkant, og vi har ikke måttet be de fjerne noe som helst tidligere. Men dersom noen involverte kan bli gjenkjent eller det er fare for etterforskningen, kan vi be de om å fjerne klipp fra episoden. Jeg tror ikke det blir noe problem å komme frem til en god løsning i denne saken, sier hun.

Hun har snakket med innsatsleder Anders Bang Danielsen som forteller at TV-teamet lot kameraet gå da de undersøkte ulykken i General Bangs vei på Byåsen.

— Vi vet ikke nøyaktig hva slags klipp de sitter med fra hendelsen, sier Vikaune.